Klasszis sportolók adnak tanácsokat

2024.04.05. 17:01

Egyetemi sportfesztiválra hívnak Győrben

A győri Széchenyi István Egyetemen rendezik meg idén a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Fesztiválját.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

Tizenhárom sportágban, több mint ezer résztvevővel rendezik meg a MEFOB Fesztet április 30. és május 3. között. Az esemény nagykövetei, a házigazda Széchenyi István Egyetem hallgatói – Sebestyén Dalma úszó olimpikon, Szabó Bence világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok evezős, valamint Lang Zalán, az élvonalba törő győri férfi kézilabdacsapat kapitánya – a mozgás fontosságára hívják fel a figyelmet, és azt üzenik mindenkinek: vegyenek részt az egyetemi-főiskolai sportélet legnagyobb hazai versenyén.

Sebestyén Dalma boldogan vállalta a nagyköveti feladatot. „Fontosnak tartom, hogy minden olyan kezdeményezés, amely a sportot népszerűsíti, kiemelt figyelmet kapjon. A mozgás, az egészséges életmód jelentőségét nem lehet elégszer hangsúlyozni. Az egyetemi baj- nokság azért is kedves számom- ra, mert az eseményen amatőr és profi versenyzők együtt képviselik a sport ügyét” – fogalmazott Dalma, aki már többször szerepelt sikeresen az úszó MEFOB-on.

A SZE és a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség közös eseményén kézilabda, futsal, röplabda, asztalitenisz, ergométer, evezés, sárkányhajó, ultimate frizbi, sakk, vízilabda, szkander, e-sport és cheerlea- ding sportágakban mérhetik össze ügyességüket az indulók.

A program fesztivál jellegét a szabadidősportos programok és az esti partik adják. Az eseményen amatőr és profi egyetemista sportolók együtt képviselik a sport szeretetét. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában