kisalfold.hu videó

2024.03.20. 13:49

Több mint negyven helyszínen mutatták be a talaj életét, így Halásziban is - fotók, videó

Az éltető talajról, a talaj életéről tudhattak meg többet azok, akik csatlakoztak Magyar Talajtani Társaság (MTT) országos kampánya keretében szervezett programokhoz: Halászi határában az Agrofil-SZMI Kft. várta az érdeklődőket.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A Magyar Talajtani Társaság (MTT) a csillagászati tavasz első napján országos figyelemfelkeltő kampánynapot szervezett „A talaj élete – amit egy szelvény el tud mondani magáról” címmel. Ehhez az akcióhoz több mint negyven helyszínen csatlakoztak: közös cél, hogy felhívják a figyelmet egyik legfontosabb természeti erőforrásunk és nemzeti kincsünk, a termőtalajaink állapotára és fontosságára. 

Az Agrofil-SZMI Kft. is csatlakozott az országos programhoz. Halászi határában ástak ki egy talajszelvényt, és ezt mutatták be az érdeklődőknek. Lajos Mihály és Lajos Katalin ügyvezető igazgatók meséltek a talaj fejlődéséről, kialakulásáról, típusairól, szerkezetéről, felépüléséről. A halászi eseményen a Piarista-iskola és a halászi iskola diákjai mellett egyetemisták és szakemberek, gazdák is részt vettek. 

A Talaj élete című rendezvényhez társult az „Élet az eke után” című program is. Lajos Mihály felhívta a figyelmet, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt a talaj ökológiai és termelési funkciója között, és a lehető legkevésbé beavatkozni annak szerkezetében.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában