kisalfold.hu videó

2024.03.29. 16:29

Katonák vitték a nyuszit a győri kórházba - fotók, videó

Nagypénteken délelőtt a Magyar Honvédség Klempa Kálmán 7. Területvédelmi Ezred katonái azért érkeztek a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházba, hogy megajándékozzák a bent lévő beteg, vagy már lábadozó gyerekeket, akiket az orvosok nem tudtak hazaengedni, így a kórházban kénytelenek tölteni a húsvéti ünnepeket.

Kisalföld.hu

Fotó: Nagy Gábor

Az osztályokon nagy örömmel fogadták a kis betegek a kosárral érkező kedves nyuszit és népes kísérőtáborát, akiket egy vagány kis honvéd vezetett. A honvédség részéről Vida Ádám zászlós elmondta, hogy az állomány édességet és plüss játékokat gyűjtött a gyerekeknek, a gyűjtésben és a kiosztásban is nagy segítségükre volt a Gróf Széchenyi István Férfi és társszervezete, a Női Klub is. A gyűjtés olyan jól sikerült, hogy bár minden gyerek rengeteg ajándékot kapott, bőven maradt még a nyuszit kísérő csapat dobozaiban. A csapat így átvonult a kórházzal szemközti gyermekvédelmi intézménybe, ahol szintén rengeteg gyereknek tudtak örömöt szerezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában