Tavasz

2024.03.11. 09:26

Fesztivál a csáfordjánosfai tőzikésben

Mintegy kétezren látogattak Csáfordjánosfára, a védett tőzikésbe, ahol vasárnap rendezték meg a Nőnapi Tőzike Fesztivált. Az önkormányzat a friss levegő és a természet adta mesevilág mellett programokkal és kézműves-kirakodóvásárral készült.

Papp Fanni

A legkisebbektől kezdve az idősekig sokan voltak kíváncsiak a hetedik Nőnapi Tőzike Fesztiválra. A látogatók a programok és a vásár mellett bejárhatták a két kilométeres tanösvényt is.

Fotó: Szalay Károly

Apraja és nagyja összegyűlt a csáfordjánosfai erdőben, hogy megcsodálják a tőzikerengeteget, miközben a szabadban jókat ettek és ittak, sétakocsikáztak, a gyerekek pedig lovagoltak és íjászkodtak. A fesztiválra kitelepültek a rábaközi termelők és kézművesek is. 
– Hetedik alkalommal rendeztük meg a Nőnapi Tőzike Fesztivált. A látogatók a programok és a vásár mellett bejárhatták a két kilométeres tanösvényünket. Négy éve kezdtük el fejleszteni a területet. A forrásokat az önkormányzat biztosítja és az önkéntesek segítenek a kivitelezésben – kezdett bele Németh Albert, Csáfordjánosfa polgármestere. – Ugyan a múlt heti meleg miatt idén korábban borult fehér tengerbe az erdő, így is megtekinthették a látogatók a tőzikéket. A tavalyi fesztiválunkhoz képest most közbeszólt az időjárás, ami miatt visszarettenhettek az érdeklődők, de kétezer főre saccoljuk a vendégeink számát – mondta el a polgármester. Hozzátette, jövőre is szeretnék megrendezni a fesztivált. 

Az érkezőket tangóharmonika-szóval köszöntötte Fodor Krisztián. 
– Harmadik alkalommal hívtak meg, én pedig örömmel tettem eleget a kérésnek, hiszen remek hangulatú a rendezvény és legalább ezt az időt a szabadban tölthettem. Azt tapasztalom, hogy a nőnapi fesztivál tetszik az embereknek, jól érzik magukat, egyre többen látogattak ki ebéd után – részletezte a zenész. 
– Szép idő volt napközben, viszont azt vettem észre, hogy a korábbi évekhez képest mostanra a tőzike kilencven százaléka már elvirágzott. Ettől függetlenül remek családi program végigsétálni az erdőn, amit kisgyermekesek is könnyen teljesíthetnek, akár babakocsival is. Nem térünk haza üres kézzel, ugyanis a kistermelőktől vásároltunk akác- és repcemézet is – osztotta meg tapasztalatát Menyhért Gábor, aki már sokadik alkalommal vett részt a Nőnapi Tőzike Fesztiválon a családjával együtt. 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában