Állatvédelem és tisztelet

2024.03.02. 15:03

Állatvédelem - Minden tudásukat megosztottak a polgárőrök Szerecsenyben

Az állatvédelemről, a felelős állattartásról tartott nemrég előadást a községben a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Polgárőr Szövetség kutyás szolgálata. Az eseményen nem csak állatvédelemről volt szó, a tagozat nem akármilyen meglepetésben is részesült, a község önkormányzata százezer forinttal támogatja munkájukat.

Ollári Gergely

A szervezet az önkormányzat meghívására érkezett a településre, ahol sokan voltak kíváncsiak az előadásra, fiatalok és idősek egyaránt. Az állatvédelem volt az előadás elsődleges témája.

Állatvédelem – a szervezet az önkormányzat meghívására érkezett a településre, ahol sokan voltak kíváncsiak az előadásra.
Állatvédelem – a szervezet az önkormányzat meghívására érkezett a településre, ahol sokan voltak kíváncsiak az előadásra. 

Állatvédelem, állattartás, kiképzés

– A programban sok mindent érintettünk, de mivel kutyás tagozat vagyunk, ezért elsősorban a kutyákról volt szó. Az interaktív beszélgetés során szóba került a háziállatok megfelelő tartása, hogyan, és milyen körülmények között gondoskodjunk állatunkról. Hangsúlyoztuk azt is, ne csak egy ház körüli tárgyként gondoljunk a kutyákra, hanem mint érző élőlényre –fogalmazott lapunknak Borsó Roland, a kutyás szolgálat vezetője, aki arról is beszélt a közönségnek, hogy ők miként képzik ki négylábú társaikat. 

A résztvevők érdeklődve figyelték a videókkal színesített előadást, amelyben szó volt arról is, hogy a kutyákat mennyi mindenre használja fel az ember, a saját érdekében. Ezek az állatok jobban látnak, hallanak, kiemelkedő a szaglásuk is. 

– Számos dologra használjuk fel napjainkban a kutyákat, a jó szaglásuknak köszönhetően például életek mentésére is, amit tisztelnünk kell. Tiszteljük őket, ha már kihasználjuk a pozitív adottságaikat. Azzal, hogy védjük őket, meghálálhatjuk a segítségüket. Érdemes már fiatalon megismerni az állatvédelem fogalmát, fontos hogy gyermekeink, óvodásaink, kis iskolásaink is foglalkozzanak a témával. Az önkormányzat segítségképpen százezer forintot ajánlott fel számunkra, amit többek között hasonló események, rendezvények szervezésére, a munkánkat segítő állatok javára fordítjuk majd a jövőben –tette hozzá a szolgálat vezetője. 

A vármegyei Polgárőr Szövetség kutyás szolgálata tartott előadást nemrég Szerecsenyben az állatvédelemről.
A vármegyei Polgárőr Szövetség kutyás szolgálata tartott előadást nemrég Szerecsenyben az állatvédelemről.

Lapunk kérdésére Horváth Katalin Szerecseny polgármestere hangsúlyozta: a programmal az állatvédelem fontosságára szerettük volna felhívni a figyelmet. 

– Az állatokat nem azért tartjuk, hogy nézegessük. A kutyás-polgárőr tagozat munkája példaértékű vármegyénkben, ezért ajánlottuk fel az anyagi támogatást, amit a testület szavazott meg. Véleményem szerint érdemes már öt éves kortól mesélni erről a gyermekeknek. Az én családom is szereti az állatokat, vannak cicáink, négy kutyánk, és gondoskodom egy minnesotai törpemalacról is –mondta el lapunknak az elöljáró. 

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Polgárőr Szövetség kutyás szolgálata korábban a beteg gyermekeken segített. Erről itt írtunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában