Látogatóban

2024.02.03. 07:20

Fiatalok jártak a rácsok mögött Sopronkőhidán

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtönbe látogattak január végén az állami gondoskodásra szoruló fiatalok, akik betekintést nyertek többek között az intézet működésébe.

Kisalföld.hu

Forrás: Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön falai mögé tekinteni nem csak iskolai csoportok számára lehet érdekes, így egy gyermekvédelmi szakember kíséretében állami gondoskodásra, felügyeletre szoruló fiatalok jártak az intézetben. A bűnmegelőzési célú látogatások egyik nem titkolt célja, hogy a fiatalok képet kaphassanak arról, milyen következménye lehet cselekedetüknek, ha megszegik a szabályokat, a társadalom normáit.

A rendkívül tanulságos látogatás, ami majdnem kétórás program volt a látogatók bepillanthattak a büntetés-végrehajtás mindennapjaiba, az intézet történetébe, működésébe, megtekinthették a körletépületet, zárkákat, kérdéseket tehettek fel a fogvatartottak intézeten belüli életével kapcsolatosan. Rácsodálkozhattak az elkülönítő és fegyelmi részleg zárkáira, tájékoztatást kaptak a bentlakók tanulási, szakképzési lehetőségeiről, megismerhették a fogvatartottak foglalkoztatási lehetőségeit, és azt is, hogyan segíti a büntetés-végrehajtás az elítéltek társadalomba történő visszailleszkedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában