Ez történt

2024.02.14. 16:20

Erről írt a Kisalföld 10 éve - Szerelemre születtek

A boldog házasságban élő Gellér Lászlóékat, akik egy napon születtek, egy óvodába jártak, egy iskolába, egy szakmunkásba és szakközépbe vitte őket a sors, majd közös munkahelyen dolgoztak.

Kisalföld.hu

10 éve - Szerelemre születtek

A boldog házasságban élő Gellér Lászlóékat, akik egy napon születtek, egy óvodába jártak, egy iskolába, egy szakmunkásba és szakközépbe vitte őket a sors, majd közös munkahelyen dolgoztak. Az első csak véletlenül történt: ötévesek voltak. Csak három órája volt a világon Gellér Lacika, amikor egy másik kórházban felsírt Leimeiszter Mária. Néhány év múlva átlépték az óvoda küszöbét, a gyerekek közt vékony fiúcska izgett-mozgott. Az óvónő szeretettel rendezgette, akkor is, amikor bálnásat játszott Máriával. Mesekönyvekből, fakockákból hajót építettek, Marcsi és Laci ült benne. Pajtásuk, akit „Mogyorónak” becéztek, cetként ugrott át a hajó orra felett. „Emlékszel még erre?” - kérdezi László. A nő bólint, szorítják egymás kezét, majdnem 50 év telt el. „És arra emlékszel még, amikor szájon csókoltalak az udvaron?” - kérdi két felnőtt gyermek apja az anyjuktól. „Hát arra nem emlékszem - neveti el magát Mária -, úgyhogy úgy meséled, ahogy akarod.” „Dehogynem, Zolielgáncsolt engem és véletlenül rád estem. Itt kezdődött” - emlékezett a férj.

 

20 éve - Magyarország legszebbjei

Sopronban, a Liszt Ferenc Konferencia-és Kulturális Központban dőlt el, ki lesz az a fiatalhölgy, aki hazánkat képviseli Ecuadorban a Miss Universe világversenyen. A szépségverseny magyarországi döntőjében húsz gyönyörű ifjú hölgy mutatta meg magát a kifutón. A hölgyek négy „szűrőn” át - helyi válogatók, közép- és elődöntők után - jutottak a soproni országos fináléba. A korona végül a tizennyolc esztendős ibrányi Bakos Blanka fejére került, aki jelenleg főiskolai felvételijére készül, ezenkívül német és olasz nyelven beszél.

30 éve -Főúri pompa és elegancia

Barokk bált szerveztek a Zichy-palotában. Győrben a barokk freskói közt néhány órára megelevenedett a tizenhetedik század: a barokk bálok vidámságát, bolondos jó hangulatát, eleganciáját és színpompáját vonultatták fel a vendégek - közel százan - és a közreműködők egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában