Felsőoktatás

2024.01.29. 07:01

Nem semmi, amit a chipsszel művelt - Kreatív csomagolástervezésben a legjobbak között vannak a Soproni Egyetem hallgatói - fotók

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karának művész szakos hallgatói, kiváló teljesítményt nyújtottak a WPO (World Packaging Organisation) Csomagolás Világszövetség, WorldStar Student Awards elnevezésű, nemzetközi egyetemek közötti csomagolástervezési versenyén.

Kisalföld.hu

Sztaskó Kira Fanni „Tortilla chips” csomagolásterve a „Marketing Appeal” kategóriában.

  • A világ 25 országának, 49 egyeteme, 253 pályamunkával nevezett a megmérettetésre.
  • A zsűri 137 pályaművet emelt ki díjazásra, majd nyolc kategóriában díjazta a legjobbakat, arany, ezüst, és bronzéremmel.
  • A Kreatívipari Intézet hallgatóit 11 elismeréssel, köztük egy arany és egy ezüstéremmel jutalmazta a nemzetközi zsűri.
Varga Adrienn Barbara, „Csemete fa” csomagolásterve a „Other Packaging” kategóriában.

Aranyérmet kapott Varga Adrienn Barbara, „Csemete fa” csomagolásterve a „Other Packaging” kategóriában. A nyertes versenymű a környezetbarát csomagolás és a fenntarthatóság jegyében született, kifejezve a növényvásárlás és szállítás során felmerülő egyedi kihívásokra adott választ. A felhasznált magpapír a használat során átalakul, a talajba kerülve növénnyé alakul. 

Ezüstérmet kapott Sztaskó Kira Fanni „Tortilla chips” csomagolásterve a „Marketing Appeal” kategóriában. A pályázó egy környezetbarát, összehajtható papírdobozt tervezett Tortilla chipsekhez és szószokhoz. A rombusz alakú prizma könnyen kinyitható és tálként is használható, élénk színekkel és a mexikói motívumokkal díszítve.

Sztaskó Kira Fanni „Tortilla chips” csomagolásterve a „Marketing Appeal” kategóriában.

Az érmek mellet a Soproni Egyetem hallgatói - Somogyi Máté, Koncz Dániel, Vranek Boglárka, Miklós Viktória, Matolcsi Kira, Domján Petra, Lepanye Gerda Angyalka, Bereczi Tímea, Grubits Lili - kilenc elismerő oklevelet is elhoztak. A versenyen Magyarország Kína és a Dél Afrikai Köztársaság mögött a harmadik helyen végzett a nemzetek sorrendjében. A hallgatókat Rosta Péter, Szarka Judit művésztanárok, valamint dr. Lenkei Balázs egyetemi docens készítette fel a versenyre.

A Soproni Egyetem büszke arra, hogy hallgatói nemzetközi szinten, a csomagolástervezés területén is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, mindez komoly elismerése az Alkalmazott Művészeti Intézetben folyó magas szintű képzéseknek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában