Programajánló

2024.01.12. 08:19

Mutatjuk milyen programok várnak az év második hétvégéjén Győr-Moson-Sopronban

Lassanként már el is telt két hét az új évből, mutatjuk milyen programok várnak Győr-Moson-Sopron szerte.

Kisalföld.hu

A népszerű humorista, Kovács András Péter is fellép Mosonmagyaróváron.

Forrás: MW Archív

Fotó: Novotni Ákos

Győr

KONCERT

St. Martin – Születésnapi Koncert

01. 13., szombat, 18.00

Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (Szent István út 10/A)

Egy előadó számára a legszebb ajándék a közönség tapsa, szeretete. 30 éve, hogy St. Martin a felvett művésznévvel a közönség elé állt, és megvalósította egyik gyerekkori álmát: előadóművész, zeneszerző lett. A születésnapi koncerten a régi, ismert számok mellett több új is elhangzik. Jegyvásárlás: jegy.hu, személyesen a Látogatóközpont/Tourinform-irodában (Baross Gábor út 21.)

KIÁLLÍTÁS

Barabás László tárlat

01. 12., péntek, 17.00

Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvényterem (Baross G. út 4.)

Barabás László festőművész kiállítása. A tárlatot megnyitja Dr Horváth Sándor Domonkos, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2024. február 9-ig, hétköznap 13-16 óra között.

Győrújbarát

ZENE

Friss Jazz Ünnep

01. 13., szombat, 18.00

Timaffy László Művelődési Ház (Liszt F. utca 9.)

Ha szépen fénylik Vince, megtelik borral a pince – tartja a mondás a Pannonhalmi borvidéken is. Egy héttel a jeles nap előtt Győrújbaráton a művelődési ház nagytermében gyűlnek össze a térség borászai, hogy legkiválóbb három tételüket mutassák meg a sétáló borkóstoló közönségének.

Program:

18.00 Kapunyitás 19.00 Hivatalos megnyitó 19.30 Váradi Style Trió-koncert 20.30 Vacsora 21.00 Swing A’la Django-koncert 22.30 DJ Prof. I.T. – klubslágerek bakelitről bor mellé 24.00 A program zárása

Belépőjegy a Timaffy László Művelődési Házban vásárolható.

Mosonmagyaróvár

SZÍNHÁZ

Dumaszínház

01. 12., péntek, 20.30

Flesch Károly Kulturális Központ

Nahát! – Kovács András Péter önálló estje.

„Miért érzi azt az agyam negyven felett, amit a gyomrom karácsony után? Miért én hazudok a kutyám helyett, aki egy presszókávé hatására bulizni ment? Miből veszi észre a feleségem, mikor beszél hozzám, hogy igazából nem figyelek, csak csendben vagyok? Mi tart vissza attól, hogy rendszeresen összeszereletlen IKEA-bútorra igyam magam, ami fölött ketten állnak tanácstalanul?”

Ezeket kérdezi Kovács András Péter, mikor elbeszélget saját agyával, hogy kiderüljön: a valóság közel sem az, amit ez a koponyába zárt kocsonyás anyag annak vél.

Előzenekar: Noé Bex.

Jegyek kaphatók online a jegy.hu oldalon.

GYEREK

Kézművesszakkör

01. 13., szombat, 10.00

Flesch-központ

A foglalkozásokon való folyamatos részvétel lehetővé teszi a kreativitás, a kitartás fejlődését, elmélyedést egy-egy kézműveságban személyre szabottan, és közösségi élményt ad hasonló érdeklődésű gyerekek társaságában. Alkalmazott technikák a teljesség igénye nélkül: szövés-, fonástechnikák, papír-, gyöngy- és bőrmunkák, nemezelés, agyagozás, filcvarrás, textilfestés… A foglalkozást vezeti: Bernáth Judit textilművész. Tagsági díj: 1000 Ft/hó, és az anyagköltség kb. 4000 Ft/félév. A foglalkozások havonta kétszer, szombatonként 10–12 óráig tartanak.

Bütykölő szakkör

01. 12., péntek, 17.00

Fehér Ló Közösségi Ház

A Bütykölő szakkör foglalkozásai ügyes kezű kicsiknek és nagyoknak.

Farsangi álarcok és üdvözlőlapok készítése. A szakköri foglalkozásokon az anyagköltség: 1000 Ft. Bővebb felvilágosítást Csonkáné Sörös Katalin szakkörvezető nyújt a 30/916-7664-es telefonszámon.

FILM

Ámbár tanár úr

01. 13., szombat, 18.00

Fehér Ló Közösségi Ház

Ámbár tanár úr. Magyar vígjáték (1998) (12).

Ámbár tanár úr, becsületes nevén ifjabb Baradlay Rómeó édesapjával, idősebb Baradlay Rómeó nyugalmazott, de még hiperaktív zenetanárral és egy kakaduval él. Bűvésznek készült, de matematika–fizika szakos tanár lett. Ami a nézeteit illeti, legalább száz év lemaradásban van, de gyorsabban számol, mint a legkorszerűbb számítógépek. A Bajza-gimnáziumban nem bíznak rá osztályt, ő a tartalék tanerő, akit mindig be lehet küldeni egy-egy órára helyettesíteni. Egy látszólag átlagos nap azonban döntő változást hoz Ámbár tanár úr életében. A főbb szerepekben: Koltai Róbert, Dobó Kata, Hernádi Judit, Kállai Ferenc, Pogány Judit, Szilágyi Tibor.

A belépés díjtalan a 25 éveseknek, valamint azoknak, akik december 17-én ünnepelték a születésnapjukat.

Sopron

KIÁLLÍTÁS

Az életöröm mindannyiunké

01. 12., péntek, 16.00

Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ

Harsányi Zsuzsanna festőművész Az életöröm mindannyiunké című kiállításának megnyitója. A tárlatot megnyitja Czingráber József, a Lions Club Sopron soros elnöke, közreműködik az Örömcsoport, a Macskakő Gyermekmúzeum Integrációs Művészetterápiás Csoportja.

A tárlattal a művész az értelmi sérüléssel élő embertársainkra szeretné felhívni a figyelmet. A festmények bepillantást engednek hétköznapjaikba, hisz ők ugyanolyanok, mint bárki más,

ugyanúgy éreznek, örülnek, szomorúak, élvezik az életet, a társaságot. Ugyanúgy szeretnek beszélgetni, játszani, szórakozni, táncolni, de ugyanúgy komolyan veszik a rájuk bízott feladatokat is. Nyitottak, segítőkészek, őszinték, nagyon tudnak szeretni és nagyon szerethetőek.

A kiállítást eredetileg két segélyszervezet, a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Szent Vitus Alapítvány hozta létre azzal a céllal, hogy az országban egy vándortárlat formájában minél több emberhez eljusson az üzenete. Ezért szívesen veszik a megkereséseket is, ha valaki szeretné saját településén bemutatni a kiállítás anyagát.

A kiállítás megtekinthető január 24-ig.

GYEREK

A mi közös titkunk... – Készítsünk időkapszulát!

01. 14., vasárnap, 10.00

GYIK Rendezvényház

Várunk szeretettel a nagymamával vagy a nagypapával egy közös vasárnapi alkotásra, a Felhőtáncoló Kreatív Műhellyel és Becska Zsóka mesemondóval karöltve. Időkapszulát készítünk a 10 évvel későbbi önmagunknak.

A környezettudatosság jegyében, kérlek, hozz magaddal 1 db minimum 720 ml-es befőttesüveget (a klasszikus méret), a bele való közös titkokat nálunk megtalálod majd.

A programra előzetes jelentkezés szükséges az alábbi e-mail-címen: [email protected].

A részvétel díjtalan.

Folyamatosan frissülő programajánlónkat ITT>> megtekintheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában