Tárlat

2024.01.12. 09:00

Festménykiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban Mosonmagyaróváron

Január 12-én, pénteken 17 órától Varga Katalin kortárs festőművész festményeiből nyílik kiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtár emeleti kiállítóterében. A kiállítást megnyitja Fekete Katalin könyvtáros. A tárlat február 3-ig nyitvatartási időben megtekinthető.

Kisalföld.hu
 

Varga Katalin Jászberényben született 1967-ben. A középiskolát Szolnokon végezte általános vegyészként. Ez idő alatt ismerte meg a Szolnoki Művésztelepet és lett lelkes látogatója a pezsgő szolnoki kulturális életnek. Diplomáit az ELTE képzésében művelődésszervezőként, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen szerezte. Autodidakta módon tanulta a festészetet, majd az online oktatás és a nyitott képzések keretei között folyamatosan fejlesztette ismereteit. Jelenleg a budapesti Zsilip Művészeti Egyesület tagja. Alkotásaiban az egyediség mellett a modern kortárs művészet eszközeivel fejezi ki a harmóniát. Inspirációs forrásként tekint úti élményei mellett a zenére és az irodalomra. Művészeti tevékenységével igyekszik felhívni a figyelmet társadalmi kérdésekre, környezetünk szépségeire és védelmére, ezért jellemzően természetes színeket és alapanyagokat használ az alkotás során. Több kiállításon, művészeti és karitatív eseményeken vett részt az elmúlt időszakban. Festményeit elsősorban magánszemélyek otthonaiba és vállalkozások közösségi tereibe ajánlja. 2021-től az Artdilla brand alapítójaként tevékenykedik, mely az Európai Unió egész területén közösségi oltalmat kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában