25 szervezet gyűjt

2023.12.01. 17:50

Várják az adakozókat - Megnyílt az adventi jótékonysági faház Győrben

Péntek délutántól várja a vásárlókat Győrben, a Széchenyi téren az adventi jótékonysági faház, ahol 25 szervezet kínálja termékeit, hogy az adományt gyűjtsön támogatottjainak.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

A faház megnyitóján dr. Dézsi Csaba András polgármester elmondta, hogy az előttünk álló adventi időszaknak a pihenésről, az egymással töltött időről és az elcsendesről kell szólnia. Kiemelte: gondoljuk át az elmúlt egy évet és készüljünk fel lelkileg a következő esztendőre.

A jótékonysági faházban a kézműves termékek mellett házi süteményeket is vásárolhatunk, illetve azon sem kell gondolkodni mit adjunk szeretteinknek karácsonyra ajándékba, hiszen erre is vannak remek megoldások. Mindeközben adakozhatunk és támogathatjuk a segítő alapítványokat, egyesületeket.

A győri önkormányzat élen jár a rászorulók megsegítésében, ezért a polgármester 300 ezer forintot adományozott a Hajléktalanokat Segítő Szolgálatnak, melyet jelképesen pénteken át is adott az intézmény vezetőjének.
Az átadást követen a történelmi egyházak képviselői megáldották a jótékonysági faházat, amely december 21-ig várja az adakozókat. A látogatók pénteken és szombaton a Kisalföldi Népművészek Egyesület tagjai által készített tárgyakat vásárolhatják meg, valamint támogathatják a győri Patrónus Lions Clubot és az Emberek az Állatokért Alapítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában