kisalfold.hu videó

2023.12.09. 23:08

Szigetközi Fényfüzér Máriakálnokon - fotók, videók a látványos fényekről

Mikulás a Csepel platóján, karácsonyfát cipelő autók, ünnepi díszbe öltözött nappali a teherautón. Ilyen és hasonló dekorációkkal vonultak a Szigetközi Fényfüzér keretében a járművek az éppen egy éve alakult Hullám-Tér Egyesület által szervezett Szigetközi Fényfüzér rendezvény keretében.

Mészely Réka

Az ünnepi fényben úszó autók, teherautók, traktor, motorok Máriakálnokon gyülekeztek, innen indultak Halászi érintésével Mosonmagyaróvárra szombaton délután, és érkeztek vissza a kiindulási pontra, ahol a helyi termelők, a Széchenyi Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kara, egy bécsi csapat készült finomságokkal az érkezőknek. Az eseményhez jótékonysági cél is társult: csaknem félmillió forintot gyűjtöttek.

Éppen egy éve, hogy Máriakálnokon megalakult a Hullám-Tér Egyesület. Bertalan Ildikó, az egyesület alelnöke, arról számolt be, hogy olyan személyek fogtak össze az élet több területéről, akikkel tudták: mernek együtt nagyot álmodni.

Egy olyan civil szervezetet képzeltünk el, ami kicsit más, de értéket teremtő, a helyi értékeket felkaroló egyesület

– emelte ki Bertalan Ildikó, megjegyezve, hogy céljuk nem az volt, hogy sok programot szervezzenek, hanem, hogy amit megrendeznek, az különleges legyen.

– A Szigetközi Fényfüzérhez hasonló rendezvényről már hallottunk, ezt viszont a saját szájunk íze szerint alakítottuk. Szerettük volna, hogy látványos legyen. Elsőre 32 jármű jelentkezett, nemcsak a környékbeli településekről, hanem Rábaközből és Győr mellől is. A programot jótékonysággal is összekötöttük: a Példa Egyesület javára gyűjtöttünk, támogatva munkájukat – tette hozzá az alelnök.

Dr. Tóásóné Gáspár Emma polgármester örömét fejezte ki, hogy ilyen összetartó, lelkes csapat jött létre, mint a Hullám-Tér Egyesület Máriakálnokon, mely hozzá tud járulni a település életéhez. Bendes Attila, mint érdeklődésünkre elmondta, megtiszteltetés volt számára, hogy helyet biztosíthatott a rendezvénynek, illetve ők is több teherautót feldíszítettek. A polgármester és a vendéglátó mellé jómagam is betársulhattam a zsűrizésbe: a 32 felvonuló járműre ugyanis értékelés és díjazás várt.

Az első helyezést Horváth Sándor érdemelte ki, aki Farádról érkezett Csepelével, magával hozva a Mikulást is.

A Mikulás hívott erre a programra, hirtelen készült a díszítés a Csepelre, mellyel főként falunapokra járok. Az emberek nagyon szeretik, mert sokakban felhozza a régi szép emlékeket

– fejtette ki az első díjas.

A díszes konvoj – benne ünnepi fényben úszó autók, teherautók, traktor, motorok Máriakálnokon gyülekeztek, innen indultak Halászi érintésével Mosonmagyaróvárra szombaton délután, és érkeztek vissza a kiindulási pontra. Itt helyi termelők, a Széchenyi Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kara, egy bécsi vendéglátó csapat készült finomságokkal az érkezőknek. A rendezvényen csaknem félmillió forintot gyűjtöttek a Példa Egyesület javára: a civil szervezet a gyermekeket ünnepi kézműves foglalkozásra várta, de mézeskalácsot is lehetett díszíteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában