Adventi üzenet

2023.12.04. 10:54

Kopogtat a karácsony

Forrás: Schutterstock

Advent első vasárnapján újra fény lobban, az első gyertya fénye, mely arcunkat is beragyogja. Ilyenkor mindannyian újra gyermekké válunk és próbáljuk megőrizni, tovább örökíteni a múlt csodáit, hagyományainkat, népszokásainkat melyeket ifjakként ismerhettünk meg. Hiszen azért, hogy megőrizhessük értékeinket újra meg kell élnünk közösen a jelent, megidézve a múltat, tovább éltetve kulturális örökségünket.

Ezek a gondolatok vezettek a „Karácsony kopogtat” című adventi műsorunkhoz. Ennek a felelevenítésében a Győri Nemzeti Színházban növendékeim, a MATE Kaposvári Campus Rippl-Rónai Művészeti Intézet harmadéves színművész hallgatói segítenek vasárnaponként, a Karácsonyig tartó időszakban.

Az előadás legfőbb célja, hogy már az adventi várakozás idején is előtérbe kerüljenek az igazán lényeges, elveszettnek hitt értékek a verseken keresztül és igazi ráhangolódás legyen a Szenteste meghittségére az előttünk álló várakozással teli időszak.

A Győri Nemzeti Színház társulata nevében, áldott, békés karácsonyt kívánok mindenkinek!

Bakos-Kiss Gábor
színházigazgató

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában