kisalfold.hu videó

2023.12.01. 19:19

Kigyúltak a fények - Csodálatos színekben pompázik Sopron belvárosa - Fotók, videó

Pénteken 18 órakor felgyúltak az ünnepi fények Sopron közel 15 méteres karácsonyfáján, és felhangzottak az első karácsonyi dallamok.

Varga Henrietta

Fotó: Szalay Károly

Idén is hamisítatlan karácsonyi hangulat fogadja a Soproni Advent látogatóit december 1-je és 24-e között. Újdonság, hogy négy év után az ünnepi fények, valamint a jellegzetes adventi faházak nem csak a Várkerületen, hanem a Fő téren is várják az érdeklődőket. Itt kapott helyet a betlehem, és az adventi koszorú, így a régi hagyományoknak megfelelően minden advent vasárnap 18 órakor a Szentháromság-szobor lábánál gyújtják meg az újabb és újabb gyertyát (a negyedik alkalom december 23-án, szombaton lesz). A csodálatos színekben pompázó belvárosban karácsonyi kézműves termékek, lélekmelengető italok és finom ételek mellett hangolódhat mindenki az ünnepekre.

Farkas Ciprián polgármester nyitotta meg a vásárt, így a városban is megkezdődött az év egyik legmeghittebb ünnepe.

A polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy az advent a felkészülés és elcsendesedés időszaka és felsorolta mindazokat a boldog és örömteli teendőket, amelyek a karácsonyvárás előtti időszakot jellemzik. Ezt követően felkérte a gyermekeket arra, hogy közösen kapcsolják be a karácsonyfa fényeit, amelyet nagy tapssal fogadott a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában