Támogatás elismeréssel

2023.12.27. 10:36

Görcs Imre-díjakat adtak át a kónyi értékőrzőknek

A Győrben működő Gimex Hidraulika kft. tulajdonosai kónyi származásúak és ezer szállal kötődnek szülőfalujukhoz. Az idén harmincéves cég hat évvel ezelőtt alapította meg az akkor elhunyt alapító-tulajdonos emlékére a Görcs Imre-díjat.

Cs. Kovács Attila

Görcsné dr. Muzsai Viktória és a díjazottak: Kiss Miklós a hagyományőrző egyesület, Veér György és Bertalan Jánosné az Erkel kórus képviseletében.

Korábban a kónyi, 17 és 25 év közötti fiatalokat támogatták az elismeréssel, akik pályázaton nyerhették el a Lipovics János által készített bronzplakettet és a vele járó, tanulmányaikat, pályakezdésüket segítő ösztöndíjat. 

Idén a Gimex-jubileum al­kalmából a díj kuratóriumának javaslata alapján a falu életében és hírneve, hagyományai megőrzésében kiemelkedő szerepet játszó kulturális, művészeti csoportok munkáját értékelték. A Görcs Imre-díjat ezúttal a hatvanhárom éves Erkel Ferenc Énekkar és az öt éve alapított Kónyi Hagyományőrző és Kulturális Egyesület kapta meg. Ezzel együtt emelt összegű támogatásban is részesültek a csoportok. 

A falu hagyományai­nak megőrzésében kiemelkedő szerepet játszókat értékelték.A kitüntetéseket a község adventi műsorán adták át a szervezetek képviselőinek. A rendezvényen kónyi kisdiákok, a Kerényi György Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, valamint az Erkel Ferenc Énekkar adott műsort. Köszöntőt Aller Imre polgármester mondott. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában