Advent 2023

2023.12.22. 16:49

Eszter Somogyból érkezett a Széchenyi-egyetemre és a győri adventi vásárban hangolódik az ünnepre

A karácsonyvárás az év egyik legszebb időszaka Győrben, amely kiváló alkalmat biztosít a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak is a kikapcsolódáshoz a vizsgaidőszak kezdetén. Az ünnepi hangulat magával ragadja a belváros fényeit és az adventi vásárt először megtapasztaló, de a forgatagot már többször átélt hallgatókat is, érkezzenek akár Somogy vármegyéből, akár Mexikóból.

Kisalföld.hu

Dóczi Eszter szívesen látogatja a győri belváros feldíszített helyszíneit. Fotó: Adorján András

A somogyi vármegyeszékhelyről, Kaposvárról érkezett, gólya ösztöndíjas Dóczi Eszter első évét tölti a Széchenyi István Egyetemen, így újdonságként hatott rá Győr nagyszabású adventi vására és ünnepi díszvilágítása. A gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató számára fontos a karácsony, amit minden évben családjával és barátjával közösen tölt. 

„Most, hogy itt vagyok az egyetemen, ritkábban találkozhatom a szeretteimmel, így az év végi ünnepek idején szeretnék minél több időt együtt lenni velük” – mesélte a hallgató, aki azt is elárulta, hogy karácsonykor a közös családi tevékenységek közé tartozik a társasjátékozás, a misén pedig kiskora óta részt vesz szüleivel. Az egyetemre érkezve újabb elemmel bővült az ünnepi programok sora. „Nagyon szépen kivilágított a város, és amikor időm engedi, barátaimmal szívesen ellátogatunk az adventi vásárba kürtőskalácsot enni, vagy egyszerűen csak sétálni egyet” – tette hozzá, aki úgy véli, a karácsony különleges üzenetet hordoz, amit nem szabad szem elől téveszteni. 

„A karácsony számomra egyet jelent a szeretet ünnepével; ilyenkor felértékelődik mindaz, aminek egész évben jelen kellene lennie. Igyekszünk meglepni egymást, minél több időt tölteni családunkkal, és számomra ez a legfontosabb” – foglalta össze.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában