eSZEment

2023.11.24. 17:47

Tablettel és pénznyereménnyel jutalmazták a győztes csapatokat a győri pályaorientációs versenyen

Pénteken rendezték meg a győri Mobilis Interaktív Élményközpont és a Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központjának közös eseményét, az eSZEment Pályaorientációs Versenyt.

Ollári Gergely

Fotó: Rákóczy Ádám

A programon Győr és környékbeli iskolák 10-12. évfolyamos, műszaki és természettudományok iránt érdeklődő diákjai vettek részt, akik olyan önállóan működő mérőberendezést terveztek és építettek meg, ami egy emelkedő drónon, meghatározott magasságban magától leválik, és ejtőernyő segítségével biztonságosan földet ér.

A feladat teljesítéséhez a fiataloknak a nap folyamán meg kell tervezniük és 3D nyomtatóra kell optimalizálniuk a mérőműszerük műanyag vázát, fel kell programozniuk az adott mikrovezérlőt és össze kell építeniük a végleges eszközt, valamint ejtőernyőt kell készíteniük hozzá.

Fotó: Rákóczy Ádám

A rendezvényen hét csapat versenyzett:

  • Ipari Aerospace, Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum
  • Terces, Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium
  • ez hal vagy drón? Audi Hungaria Schule
  • GépÉszek, Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium
  • B&B 3D, Audi Hungária Iskolaközpont
  • KLG, Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium
  • KaRész, Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium és Révai Miklós Gimnázium

A Mobilis szakmai és módszertani vezetője, Herold Bálint portálunkat úgy tájékoztatta: a feladatot minden csapat sikerrel oldotta meg.

Az első helyet a GépÉszek, a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium csapata szerezte meg. Másodikként a B&B 3D, az Audi Hungária Iskolaközpont csapata végzett, míg a harmadik helyezett a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum csapata, az Ipari Aerospace lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában