kisalfold.hu videó

2023.11.25. 11:53

Szalagot kaptak a győri kazinczysok - Fotók, videó

A Richter teremben rendezték meg pénteken este a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium végzős diákjainak szalagavató, szalagtűző ünnepségét. Az intézményből jövő tavasszal négy osztály ballag.

Cs. Kovács Attila

Fotó: Cs. Kovács Attila

A résztvevőket, szülőket, rokonokat, barátokat és persze a pedagógusokat, illetve végzős tanulókat Németh Tibor, a Kazinczy igazgatója köszöntötte.

"Nagy szerencse még mindig, ha valaki egy ilyen öreg iskolában teljesítheti gimnáziumi tanulmányait. 115 éves az iskola. Ha körülnézünk, mondhatjuk, ez legalább látszik rajta. Az is jól látható és tudható viszont, hogy a hosszú évek alatt itt végzett több mint tízezer elődünk nagyszerű eredményei folyamatosan növelték intézményünk elismertségét. A boldog békeidőkben alapították, majd építették az iskola épületét. Ezután a világégések hatására rögtön kórházként funkcionált több ízben is. Az elmúlt 115 évben a mostani nevén Kazinczy gimnázium kiemelkedő szerepet vívott ki magának Győr város életében. A város tanulóinak felkészítésében, értelmiségivé nevelésében nagy szerepe volt és van iskolánknak. Bízom benne, hogy lesz is. Legyetek büszkék, hogy ebben az alma materben nevelkedtetek. Igyekezzetek megfelelni azoknak az elvárásoknak, amiknek elődeitek, és feleljetek meg önmagatok elvárásainak is. Most tűzzük fel a szalagot, mely jelképezi azt a sok ismeretet, tudást, amit az itt töltött évek alatt elsajátítottatok" - fogalmazott Németh Tibor.

A szalagokat az osztályfőnökök tűzték fel tanítványaiknak. Az ünnepélyes percek után a diákok osztályonként mutattak be műsort, melyre nagyon sokat készültek. Az előadások első felében komoly, "kosztümös" táncokat láthatott a közönség, majd egy kisfilmet, melyekben hol meghatóan, hol vidáman emlékeztek vissza a gyerekek és tanáraik az elmúlt évekre. Bemutatóját valamennyi osztály "modern" tánccal zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában