Május 24-én megint érdemes lesz korábban elindulni otthonról

2024.05.17. 16:28

Tavaszi bringás reggeli a győri belvárosban

A Magyar Kerékpáros Klub Győri Területi Szervezete - országos akció részeként – ismét megrendezi népszerű Bringás Reggelijét. Az Aktív Magyarország támogatásával megvalósuló kampány a „Bringázz a munkába!” üzenettel szeretné tovább aktivizálni a kerékpárosokat, élhetőbbé tenni környezetünket.

Kisalföld.hu

Győrben sokadik alkalommal lesz Bringás Reggeli, ám a tavalyi két esemény minden eddiginél több biciklistát mozgatott meg. Tömböly Tamás, a Magyar Kerékpáros Klub Győri Terület Szervezetének vezetője, a Hobbikerékpárosok Országos Klubjának elnöke, az esemény főszervezője ezúttal is nagy izgalommal készül erre a bicajos ünnepre:

- Az elmúlt években sokat tettünk azért, hogy Győr 30-35 ezres kerékpáros közössége megkapja a kellő figyelmet - kezdte a vezető. – Szerencsére a várossal együtt fejlődtek, fejlődnek a kerékpárutak és az infrastruktúra, ami sokaknak teremthet kedvet a biciklis városi közlekedéshez, nem csupán sportból, de iskolába vagy munkába járás céljából is. Tennivalónk természetesen bőven akad még. Jelenleg folyik egy adatgyűjtés, amelyben a városi kerékpárutak minőségét, hiányosságait szeretnénk felmérni, feltárni. Innen is arra kérjük a győrieket, ha ilyenről van tudomásuk, akár egy fotóval jelezzék felénk.

Ezúttal is rengeteg finomsággal várják a bicajosokat

Az eddigi Bringás Reggelikhez hasonlóan a szervezők ezen a májusi hajnalon-reggelen is igyekeznek megvendégelni a kerékpárral, rollerrel érkezőket. A Dunakapu téren a Pedró Pékség friss kakaós csigái, a Sokorópátkai Finomságok lekváros kenyerei, müzli szeletek, alma, gyümölcslé, kávé, tea, kulacsbarát ivóvíz és még számos finomság fogadja az arra kerekezőket.

Tavaly nagy népszerűségnek örvendett a langalló, a Lepsényi Gasztroműhely jóvoltából ismét ez lehet a legkelendőbb reggeli fogás. Az eseményre ismét kitelepül a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, és közlekedésbiztonsági munkatársai, akik forró kávéval, teával és számos jó tanácsokkal szolgálnak a kerékpárosoknak.

Mozgalmas reggel, igazi show várható

A Decathlon kerékpár mesterei révén lehetőség lesz a bicajok állapotfelmérésére, és gyors szervizelésére. Az eseményen fellépnek és látványos bemutatót tartanak a Bokodi SE kerékpáros akrobatái és művészi kerékpározói. A nagyszerű reggeli hangulatra élőzenével is készülnek a szervezők.

Először vesznek részt a győri Bringás Reggelin a „4K nélkül úton a hétköznapokban” projekt népszerűsítői, akik az autó nélküli közlekedésre, a fenntartható jövőre szeretnék felhívni a figyelmet.

Nagy érdeklődésre tarthatnak számot a győri E-Roller Shop korszerű rollerjei, amelyek a helyszínen kialakított pályán kipróbálhatóak lesznek. Kitelepül még a Trek Direction Outdoor Kft., akiknél e-bike bérlés lesz lehetséges.

A Magyar Kerékpáros Klub mellett a rendezvényt sikerét segíti Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Gézengúz Alapítvány önkéntesei, az OTP Pénzügyi Pont, a METRO Áruházlánc és a Győr-Szol is.

A kerékpáros összetartozás napja

- A győri Bringás Reggelik mostanra képesek megmutatni a helyi kerékpáros közösség erejét, összetartozását – jegyezte meg Tömböly Tamás. – A győri bringások, rolleresek nagy kedvvel jönnek, magukénak érzik a rendezvényt, és hosszabban is szívesen időznek ismerőseik, barátaik körében. Nagyszerű látni, hogy a kisgyermekes szülőktől a diákokon keresztül a szépkorúakig minden korosztály képviselteti magát. Nekünk ilyenkor nyílik igazán alkalmunk, hogy valamennyi generációt megszólítsuk, hiszen a kerékpározás szabadsága, hétköznapi előnyei életkortól függetlenül mindenkit megérinthetnek.

Regisztráljon vagy ne regisztráljon, de mindenképp legyen ott!

A tavaszi Bringás Reggeli május 24-én, pénteken hajnali 5.30-tól reggel 9.30-ig várja a kerékpárosokat, rollereseket a győri Dunakapu téren. Figyelem! A szervezők a helyszínen lehetőséget biztosítanak a Hobbikerékpáros Országos Klubjához való csatlakozáshoz. Az eseményre előzetesen 1000-1500 kerékpárost várnak.

A Hobbikerékpárosok Országos Klubjának győri kerékpáros programjairól, túráiról és eseményekről a helyi közösségi kerékpáros oldalakról értesülhetnek a bicajosok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában