Futással emlékeztek a sportolókra

2023.11.02. 07:07

Közel kétszázan indultak három távon, öt kategóriában az Öreg-tónál Tatán

Szombaton ismét megrendezték Tatán a fiatalon elhunyt kiváló tatai sportolóknak emléket állító Csuló–Balu-emlékversenyt. Gyerekek és felnőttek futottak szép számmal az Öreg-tó partján. A vándorserleget a nőknél Bojtor Zsófia (Footour SE), a férfiaknál Weisz Péter kapta.

Kiss T. József

Az emlékfutás 7 kilométeres távja résztvevőinek rajtja a tatai Új Kajakház Ökoturisztikai Központnál. Fotók: Kiss T. József

Tata legrégebbi amatőr, tömeg- és szabadidősport-rendezvényei között szerepel a Tatai Tófutás, a tavaszi és őszi szezonban meghirdetett „kocogáson” rendszerint több százan állnak rajthoz a különböző távokon és kategóriákban. Az őszi, 90. tófutást október utolsó szombatján rendezték, helyszín az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ volt. Három távon, 2, 7 és 14 kilométeren lehetett indulni, korcsoportok és nemek szerint 5–5 kategóriában. Jól sikerült a verseny, a 2 kilométeren 30-an, a 7 kilométeren százan, a 14 kilométeren 30-an álltak rajthoz.

A 90. Tatai Tófutás egyben emlékfutás is volt, az indulók az egykori sporttársak emlékének is adóztak a távok lefutásával. A rajt előtt Kovács „Kokó” András, az egyik futótárs és jóbarát, narrátor idézte fel az egykori barátok emlékét. Az eseményen az elhunyt sporttársakra, Fülöp Andrásra (Csuló), Ádám Balázsra (Balu), Császár Attilára (Csaszi) és Ádám Péterre emlékeztek csendes főhajtással barátok, ismerősök és a spottársak. A családok tagjai, valamint Michl József, Tata polgármestere, a rendezvény fővédnöke virágokat, koszorút helyeztek el az elhunytak emléktábláinál.

Az eseményt a Footour SE, Tata önkormányzata és a Tatai Hódy Sportegyesület kajak-kenu szakosztálya szervezte meg. Idén még két városi verseny vár a futókra, december elején a Mikulás-futás a Cseke-tó partján, valamint a hagyományos szilveszteri futás.

Eredmények

14 kilométer, férfiak: 1. Weisz Péter (REAC), 2. Major Tamás (Tata), 3. Szécsi Péter (Tata). Nők: 1. Róth-Farkas Erika (Footour SE), 2. Szigethy Ildikó (Futapét), 3. Misala Andrea (Esztergom). 7 km, férfiak: 1. Csere Zalán (Footour SE, Tata), 2. Hidvégi Zalán (Tata, Hódy SE), 3. Horváth Gergő Dániel (Hódy SE). Nők: 1. Bojtor Zsófia (Footour SE), 2. Lőrincz Letícia (TSC), 3. Körmendi Horváth Barbara (Footour SE). 2 kilométer, nők: 1. Bucsák Bianka (Footour SE), fiúk: 1. Emhő Tamás (TSC).
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában