Filmforgatás

2023.11.04. 14:35

Francia kisvárossá vált a tatai Kossuth tér

Egy filmforgatás idejére igazi francia kisvárossá változott a héten a tatai Kossuth tér. Sokan meg-megálltak, hogy megnézzék, mi is az a sürgés-forgás, ami a téren zajlik. A kör alakú térköves részre a jellegzetes kávézók hangulatában asztalokat és székeket tettek ki, még egy hatalmas műanyag tölcséres fagyi is helyet kapott. A háttérben a francia zászló és Tours címere is feltűnt.

Kisalföld.hu

A tatai forgatáson a stúdió külföldi megrendelésének egyik jelenetét rögzítették. Fotó: Tudósító

A tér körül lévő kis utcákban régi, francia rendszámú autók parkoltak. Az egyik világoskék Peugeot oldalait szponzori matricák díszítették, a tetején pedig egy állvány alapja volt, amire kamerát lehet rögzíteni. A stáb még arra is figyelt, hogy a környező boltokat is átnevezzék: így lett a papírboltból étterem, a kínai áruházból pedig egy elegáns műhely. 

Nemrégiben 18–60 év közötti helyi statisztákat kerestek egy nemzetközi játékfilm jelenetéhez nagy létszámban. A film „tatai jelenete” 2004-ben játszódik a francia Tours városában. Egy Franciaországban élő, orosz származású röplabdaedző sikerre viszi csapatát, melyet a Fő téren ünnepel a tömeg. 

A készülő filmnek „Ne hagyj cserben” a címe és a Service Film Positive Kft. megbízásából készül. A stúdió 2004-es alapítása óta számos tévé- és mozifilmet gyártott, a hazai reklámügynökségek mellett pedig gyakran dolgoznak külföldi megrendelők számára is. 

Az információk szerint a Tatán forgatott film is egy ilyen külföldi megrendelés egyik jelenete: az amerikai író, zenész és dalszerző, Willy C. Vlautin 2018-ban megjelent, 2021-ben magyarra is lefordított, azonos című regényének adaptációja készül majd a vizek városában. Egyébként Vlautin korábbi könyvei is megelevenedtek már a filmvásznon: a Napról napra 2012-ben, míg a Charley és Pete 2017-ben készült. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában