Az ország legjobbjai

2023.10.24. 18:57

Megizzasztják a zsűrit - Szaunamesterek versenyeznek Győrben

A Sauna Herbal Cup fináléját október 27-29 között rendezik meg a Rába Quelle Vízi Élménypark és Gyógyfürdőben. A szaunamesterek versenyprogramjain a fürdő vendégei is részt vehetnek. A verseny magyarországi fináléjának győztese vesz részt a prágai világdöntőn.

Kisalföld.hu

Forrás: Schutterstock

Magyarországon kívül Svájc, Szlovákia, Ausztria, Belgium, Norvégia, Hollandia, Dánia, Olaszország, Lengyelország, Németország rendez nemzeti fordulókat.  A versenyzők - akik országuk legjobb szaunamesterei - mindenhol különleges szertartásokat tartanak gyógynövények, füstölők, különleges illóolajok felhasználásával egyet a gőzben, egyet pedig a szaunában. Az idei versenyre 17 magyar induló nevezett, ők érkeznek október utolsó hétvégéjén Győrbe.

A szaunamesterek két körben versenyeznek: egy relax herbal programmal a szaunában, amely a szaunamester, a téma, az illat, a zene, a természetes anyagok, a legyezéstechnika és a hőemelés harmonikus egységének a különleges élményéről szól, valamint egy bőrápoló programmal a gőzben, ahol a természetes anyagok kombinációnak egészségtámogató hatása kerül a középpontba.

A verseny során bemutatott programokon, felöntéseken természetesen részt kell vennie a zsűrinek, de az új győri szaunavilágban a helyiségek – méreteiknél fogva - lehetővé teszik, hogy fürdővendégek is osztozzanak a valóban különleges élményben. A zsűritagok világszerte elismert szaunamesterek, és a verseny ideje alatt ők maguk is tartanak bemutatót, ami valóban kuriózumnak számít.

Péntekre, szombatra és vasárnapra külön-külön lehet belépőjegyet váltani, a vendégek a szaunavilágon kívül a fürdő teljes szolgáltatásait használhatják. További információk a fürdő weboldalán.

A Sauna Herbal Cup versenysorozat nemzeti fordulókból áll, melyek jelenleg is zajlanak szerte Európában. Az egyes nemzeti fordulók győztesei szereznek indulási jogot a nemzetközi döntőbe – így a hivatalos magyar verseny győztesei képviselhetik Magyarországot a Sauna Herbal Cup nemzetközi döntőjében, mely idén november 23-26.-án a prágai Aquapalaceban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában