Gasztro a városban

2023.10.14. 20:38

Csöröge és Kolbász Parti: töpörtyűt és kolbászt kóstolhattak Kapuváron - fotók

Igazi víg forgatag volt a Kapuváron a Várárokban. Sültek fűszeres illatát lehetett érezni már messziről. Csöröge és Kolbász Partit rendezett immár hatodik alkalommal a Kapuvári Bográcsos Egyesület.

Vámos Annamária

Idén tíz csapat indult a versenyen a saját ízlésük által készített kolbásszal, töpörtyűvel. Az ételeket a háromtagú zsűri értékelte, melynek tagjai Pápai István séf-mesterszakács, Brenner Csaba séf és Magyar János, az egyesület elnöke volt.

Kapuvár Város Fúvószenekara szolgáltatta a talpalávalót Kőszegi-Németh József karnagy vezényletével.

- Annak emlékére hoztuk létre ezt a rendezvényt annak idején, hogy régen a kapuvári húsgyárból októberben minden dolgozó kapott 20 kilogramm húst, úgynevezett bordát és abból finom házikolbászt, szalámit készítettek - mondta el Kapui Pál szervező. - Számos díj és két vándorkupa találja meg minden évben a gazdáját a rendezvényünkön – ismertette a Kapuvári Bográcsos Egyesület egykori elnöke.

A fertődi Kisvakondok csapata második alkalommal vett részt a Csöröge és Kolbász Partin, a Répcelaki Sajtmesterek immár ötödször. Ők idén sajtos kolbásszal és töpörtyűcsipsszel készültek, az utóbbi még melegében elfogyott.

A zsűri alaposan megkóstolták az ételeket és arra a döntésre jutottak, hogy a legjobb csörögét készítőknek járó serleget a Ciráki Civilek Egyesületének női csapata vihette haza egy évre, a legkiválóbb kolbászt sütő csapat pedig az Íjászok lettek, ők őrizhetik meg egy évig a kupát.

Fellépett a rendezvényen az Angels zenekar, valamint a Veszkényi Férfi Dalkör előadását élvezhették a résztvevők. A közönség megtekinthette a színpadon a Kapuvári Őszirózsa Hagyományőrző csoport műsorát is.

A tombolasorsolás alkalmával értékes meglepetéseket adtak át a nyerteseknek, a fődíj egy kosár füstölt hentesáru volt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában