Állati jó

2023.10.08. 11:11

Állatvédelmi hetet rendeztek a soproni Hunyadi-iskolában

Állatvédelmi témahetet rendeztek a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskolában, amelynek keretében többek között rendőrkutyás bemutatón és kígyókiállításon vettek rész a diákok.

Kisalföld.hu

Amikor a munka mellé egy kis simogatás is jut. Fotó: Hunyadi-iskola

A Hunyadi-iskolában az állatvédelmi témahét keretein belül tartották meg október 4-én az állatok világnapját. Az „Állati jó” délutánt a Soproni Rendőrkapitánysággal karöltve szervezték. A rendezvényen közreműködtek a rendőrség munkatársai, Cservenák Helga rendőr őrnagy, Rafai Zoltán szenior alezredes és Tremmel Nándor rendőr főtörzszászlós, valamint szolgálati kutyája. A rendezvényen részt vett a soproni járási főállatorvos, a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület, az Ebrendészet és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület is. 

A gyerekek sok színes programon vehettek részt. Láthattak rendőrkutyás bemutatót és kígyókiállítást. A napközisek sünivel, cicával, tengerimalaccal, nyuszival és teknőssel barátkozhattak. Színvonalas előadást tartott dr. Molnár Zsuzsa járási főállatorvos az Ebrendészettel, dr. Kalmár Sándor, az MME munkatársa és a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület is. A rendőrség munkatársai Kahoot!-kvízzel szórakoztatták a 4. évfolyamosokat. Volt kézműveskedés, homokképkészítés és agility pálya. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában