Természetesen Zene!

2023.10.25. 11:01

Akadémisták koncertjei Sopronban

A Soproni Egyetem „Természetesen Zene!” címmel a Ligneumban közös hangversenysorozatot indított a Zeneakadémiával. Az ötlet azért is páratlan, mert a művészeti egyetem korábban nem hirdetett saját bérletet – pláne nem vidéken.

Kisalföld.hu

Az egyetem meghívására a tanév során öt alkalommal a Zeneakadémia legtehetségesebb növendékei, a jövő sztárjai lépnek a Ligneum pódiumára. Az első koncerten Sztathatosz Sebestyén hegedűjátéka méltó partnere volt a már most világklasszis zongoraművész Szokolay Ádámnak. Az ifjú zongorista Szokolay Sándor unokája, aki alig 4 évesen a billentyűk rabja lett. A világ számos pontján tanult, jelenleg a mesterképzést végzi a Zeneakadémián. Sebestyén a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzős növendéke. Műsorukban César Franck-, Brahms-, Bartók- és Hubay-művek csendültek fel. 

Bár a „Természetesen Zene!” sorozatra a bérletek többsége elkelt, a szervezők azt ígérik, minden alkalommal lehetőséget biztosítanak egyéni belépők vásárlására is a helyszínen. Legközelebb november 15-én, szerdán érkeznek újra „akadémisták”: a Weiner-verseny győztes triója, Flóris Flóra hegedűn, Forgó Boglárka csellón és Lescsinszky Áron zongorán játszik majd a Ligneumban. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában