Nem hiányoztak a kütyük a gyerekeknek

2023.09.01. 11:43

Vihar zavarta tető alá a szili néptáncostábor sátorozóit

Második alkalommal szervezték meg Szilban a néptáncostábort, amely abban különbözött a tavalyitól, hogy már ott is alhattak a gyerekek: a SacraVelo Kerékpároscentrumban sátoroztak.

Vámos Annamária

Fotó: Horváth Barbara

Növekszik a létszám, idén 33 általános iskolás gyermek jelentkezett a kalandra. Különböző csoportokban táncoló gyerekek érkeztek számos településről: jöttek Sopronnémetiből, Kemenesszentpéterről, Vágról, Szilból és Csornáról. 

A háromnapos táborban polgári, moldvai, valamint bukovinai és szili táncokat gyakorolhattak. Baráth Tamás és László Virág sárközi táncokkal készültek a táborozóknak, majd a Borha Banda zenekar és Szabó Veronika énekes tartottak népzenei előadást különböző tájegységekről, és hangszerekkel is ismerkedhettek a diákok. 
A résztvevők kenuztak Sopronnémetiben, volt a programban pólóbatikolás és cserépfestés rábaközi mintákkal, valamint Völcsey Lajos döri fazekas is tartott kézműves-foglalkozást. A Szili Hagyományőrző Egyesület táncos asszonyai főzték az ebédet minden alkalommal. 

- A gyerekeknek nem hiányzott a tévé, a telefon, igazán jól érezték magukat mindezek nélkül, aminek igazán örülök. Azonban a sátorozásnak véget kellett vetni az egyik éjszaka közepén, mivel akkora vihar kerekedett, hogy a kultúrházban leltünk menedékre – mesélte el az élményeiket Horváth Barbara a szili Hagyományőrző Egyesület elnöke.

Szülői támogatások és vállalkozások hozzájárulása is segítette a Csoóri Sándor Program támogatásából megvalósult tábor sikerét, melynek célja a gyerekek néptáncosközösségének megerősítése volt. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában