kisalfold.hu videó

2023.09.11. 08:38

Soproni Szüreti Napok - Tovább éltették a jó bor kultuszát - fotók, videó

Sopron patinás parkja, az Erzsébet-kert különleges hangulatot adott a szüreti napoknak, akár az egész napot is el lehetett tölteni az árnyas fák alatt. Bőséges volt a programkínálat, amihez változatos ételek, finom borok és remek idő párosult.

Bódvai Ildikó

Búcsúpillantás a vasárnapra

Véget ért a Soproni Szüreti Napok háromnapos ingyenes programsorozata. A soproni borászok és a szervezők sem okoztak csalódást, igazán kitettek magukért, az Erzsébet-kert pedig ez alkalommal is hangulatos helyszínnek bizonyult. A jófajta borok mellett finom ételek és színvonalas fellépők várták a látogatókat. Vasárnapra volt Szabó Balázs Bandájának fellépése, valamint a rendezvény egyik legjobban várt eseménye, a TNT koncertje. Érdemes néhány pillantást vetni az utolsó napon készült fotókra, valamint a videóra. A szórakozás után következik a takarítás. 

Mindvégig nagyszerű volt a hangulat a Soproni Szüreti Napokon. Megtelt az Erzsébet-kert kicsikkel és nagyokkal, soproniakkal és távolabbról érkezőkkel. Sokan voltak kíváncsiak a néptáncműsorokra, a beharangozott zenekarok koncertjeire, a gasztronómiai különlegességekre, de még többen a finom soproni borokra. Lehetett mustot kóstolni és több pincészet az első zamatos és friss újborát is elkészítette a rendezvényre.

Programokból nem volt hiány, délelőttönként interaktív zenés gyermekműsorokon vehettek részt a kisgyermekes családok, délután pedig színvonalas néptáncműsorok és koncertek szórakoztatták a látogatókat. 

A bornak kultusza van Sopronban, időtlen idők óta a város kultúrájának része. Molnár Ákos, a Soproni borvidék hegyközségi elnöke mindenkit arra buzdított, hogy vegyenek részt a boros programokon. Érezzék jól magukat és ne csak szavakkal dicsérjék a borvidéket, hanem kóstolják és vásárolják is a soproni borokat, hogy ez a hírnév sokáig fennmaradhasson. 

További fotóink a Soproni Szüreti Napokról

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában