381 kg hal

2023.09.05. 08:49

Sok-sok halat fogtak a hétvégén – Megrendezték a II. Nagyhalfogó Versenyt Mosonszolnokon - fotók a versenyről

A Mosonszolnoki Horgász Egyesület szervezésében most hétvégén rendezték meg a II. Nagyhalfogó Versenyt, a Sport Tavon. Ezzel egybe kötve a helyi horgász egyesület meghívta községük lakóit egy tál halászlére is.

Ollári Gergely

Fotó: Kocsis Péter

– Horgászegyesületünk elnöksége tervei közt szerepelt már tavaly, hogy a pályázaton nyert épületek átadása, avatójával egybe kötve főzünk egy jó halászlevet községünk lakói számára. Emellett szerettünk volna egy nagyhalfogó versenyt is rendezni a kis tavon. Erre az idei évig várnunk kellett, mire meg tudtuk szervezni. Nagyos sok munka és szervezés előzte meg az elmúlt hétvégét. Az eseményre szeretettel fogadtunk mindenkit –fogalmazott Kocsis Péter a Mosonszolnoki Horgász Egyesület elnöke.

A horgászverseny reggel fél 6-kor regisztrációval indult, melyre 12, két fős csapat adta le nevezését. A nyolcórás versenyen csak az öt kg feletti halakat mérték le, ezek számítottak bele a versenybe. Összesen 381 kg halat fogtak a versenyzők.

Verseny eredményei:

  • Legnagyobb ponty fogója: 11.375 gramm Bősze Balázs
  • Legnagyobb amur fogója: 9.925 gramm Tóth Tamás
  • Legnagyobb tokhal fogója: 6.275 gramm Horváth Mátyás
  • 5 legnagyobb halat fogó csapat: Panama Carp Team 47.075 gramm

Összetett első három helyezett csapat:

  • 1.Panama Carp Team 118.875 gramm
  • 2.ST-Totó Team 52.150 gramm
  • 3.Carp Hunters Feeder Team 48.825 gramm

A hétvégén 330 adag halászlét is kiosztottak a vendégek számára, ingyenesen. A szervezők mindenkinek köszönik a segítséget, akik hozzájárultak a verseny megrendezéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában