Várakozásokon felül teljesült a terv

2023.08.02. 15:42

Zengett a "Szép volt fiúk!" Lisszabon utcáin: célba ért a tekerő pannonhalmi zarándoklat - Videó

Megérkeztek kerékpárjukkal Lisszabonba a pannonhalmi volt diákok, és mind távban, mind gyűjtött pénzben sikerült felülmúlniuk az előzetes elképzeléseket. Nagyobb magyar csapat várta őket a célban Lisszaboni szállásuknál, ahova magyar idő szerint szerda délután kettőkor értek.

Bella Violetta

39 nap tekerés, és több mint 4000 kilométer után, szerda délután 2 órakor célba értek.

Forrás: Ride to Lisboa - Kerékpárral Lisszabonba WYD 2023 / Facebook

Célba értek negyvennapos útjuk végén a bencés iskolatársak, akik június 25-én indultak a pannonhalmi Főapátság elől Hortobágyi T. Cirill áldásával. A Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra indultak Portugáliába biciklivel.

Facebook oldalukon pedig élőben közvetítették a célba gurulást, és az őket ünneplő fogadóbizottságot.

Megérkezésüket megelőző este a Bethesda gyermekkórház kisvideóban köszönte meg a fiúknak hogy jótékony célt is vállaltak az amúgy sem kis teljesítmény mellé, és bejelentette nekik, hogy az előzetesen álmodott 1,2 millió forint helyett 1 420 000 forint gyűlt össze 95 adományozótól.

– Olyanokat sikerült mozgósítani, akik talán soha nem hallottak a nálunk folyó munkáról. Az összeget a rehabilitációs osztályon gyógyuló kisbetegek gyógyulására fogjuk fordítani – mondta el dr. Tamásné Bese Nóra a Bethesda kórház társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója, aki korábban lapunknak elmondta, az osztály dolgozóival egyeztetve a speciális mérlegen és fürdető eszközön kívül ültető párnákra költik az adományokat. Ezek mind segítik az ideiglenesen vagy tartósan mozgásképtelen gyermekek ellátását, ápolását, gyógyítását. A videóban is bemutatják egy kis beteg gyógyulásának folyamatát.

Megcsináltuk... meg van! Sikerült, hogy hamarabb célba érjen, mint mi!

– mondta Knáb András Benedek, amikor  Szép M. Leventével és Nádudvary Csongorral végignézték a gyermekkórház videóüzenetét. A fiúk nagy ölelkezéssel ünnepelték a hírt.  

De nem csak a Bethesda kórház készített videót, a  fiúk is filmre vették, amikor kedd késő este átlépték a 4000 kilométert. Korábban 3600-3800 kilométer közé becsülték az Európát átszelő távot amit megtesznek, de az úton már látták hogy valószínűleg túltesz az út az előzetes terveken. Egyikük sem biciklizett még ennyit egybefüggően.

Hamarosan megjelenő Hitéleti oldalunkon a fiúk nyilatkoznak is az útról, a célba érésről, tapasztalataikról.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában