Jótékony cél

2023.06.24. 09:35

Imádkozva és tekerve - Vasárnap startol a zarándoklat: zsolozsmázva haladnak keresztül Európán a pannonhalmi diákok

Négy fiatal egy hónap alatt két keréken Lisszabonba. Kerékpáros zarándoklattal érkeznek a pannonhalmi öregdiákok a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra, mely idén Portugáliában lesz augusztus elején.

Bella Violetta

Még a 2016-os Krakkói Ifjúsági Világtalálkozó élményeivel betelve fogalmazták meg a biciklis érkezés gondolatát, ám akkor még nem tudták, hogy a lehető legtávolabbi európai célpontra, Lisszabonba szervezik a 2023-as rendezvényt. Mégsem riadtak vissza, terveztek, edzettek és nem soká indulnak.  Vasárnap hajnalban rajtol el a főapátság épülete elől Bódy Ágoston, Knáb András Benedek, Nádudvari Csongor, Szép Levente, hogy nagyjából 3600 kilométeren át tekerjen. Az útnak nem csak sportteljesítmény jellege van, hiszen a fiúk jótékony célra gyűjtenek adományt: a Bethesda gyermekkórház javára tapossák a pedált. Azt gondolnánk, hogy aki ilyenre vállalkozik bizonyára sportőrült, de a fiúk lapunknak elárulták: átlagos edzettségű huszonévesek, akik úgy gondolják a benedeki regula fegyelmével és Isten segítségével képesek célba érni.

A ridetolisboa.hu honlapon és a Kerékpárral Lisszabonba WYD 2023 facebook oldalon élőben követhető a fiúk útvonala, és az adományozás lehetséges útjait is itt találják olvasóink.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában