Büszkék afrikai származásukra

2023.08.31. 17:05

Videóban üzennek a Széchenyi István Egyetem nemzetközi hallgatói

A Széchenyi István Egyetem afrikai nemzetközi hallgatói 20 országot képviselnek Győrben. Közülük szólalnak meg négyen abban a videóban, amit az afrikai származásúak világnapja alkalmából készített az intézmény az ENSZ ötödik fenntartható fejlődési céljához, a nemek közötti egyenlőséghez kapcsolódva.

Széchenyi Egyetem

A videóban a Széchenyi István Egyetem kenyai, ghánai és nigériai hallgatói szólalnak meg.

Forrás: SZE

A Széchenyi István Egyetem elkötelezett a jövő generációinak formálásában, amelyben az ENSZ fenntartható fejlődési célkitűzései nagy hangsúlyt kapnak. Ezek közül az ötödik, a nemek közötti egyenlőség fontosságát hangsúlyozza. Ennek megfelelően az intézmény idén, ENSZ-világnapokhoz kapcsolódva havonta panelbeszélgetéseket tart Budapesti Innovációs és Képzési Központjában Nők a családban, társadalomban, tudományban címmel, illetve videóüzeneteket tesz közzé. E sorozatban olyan inspiráló női előadók – köztük az intézmény alumnijai – szólalnak meg, akik szakmai és társadalmi életútjuk alapján példaként szolgálnak a jövő generációjának számára.

Pillanatfelvételek a videóból. Forrás: SZE

Az egyetem ezúttal az afrikai származásúak világnapja, augusztus 31. alkalmából készített videót, hogy bemutassa az afrikai diaszpóra hozzájárulását a fejlődéshez, az egyetemes kultúrához és a világ sokszínűségéhez. A felvételen az egyetem ellátásilánc-menedzsment mesterképzésén tanuló kenyai Ashley Kawera azt üzeni minden afrikainak: büszkén vállalják kultúrájukat. „Hálás vagyok a Széchenyi-egyetemnek, amiért megadta nekem a lehetőséget, hogy minden mérföldkövet meghódíthassak, és közben különböző kultúrából érkezett emberekkel találkozhassak” – fogalmazott.

Szaktársa, a kenyai Valeen Wanyara azt hangsúlyozta: az afriakaiak többre képesek, mint amit elődeik tettek, amennyiben tanulnak, építik magukat, és mindig arra törekszenek, hogy egységesek maradjanak. Azt mondta, hálás a Széchenyi-egyetemnek, ahol sok, szerte Afrikából származó fiatallal találkozott.

Pillanatfelvételek a videóból. Forrás: SZE

A ghánai Esther Amofa-Adade több éve jár a Széchenyi István Egyetemre, jelenleg már az intézmény gazdálkodás- és szervezéstudományi programjának doktoranduszhallgatója. Emellett nemrégiben felvételt nyert a Massachusetts Institute of Technology LinQ módszertanán alapuló Catalyst Europe programba, amely a GE Healthcare és a Széchenyi István Egyetem együttműködésében valósul meg. „Nagy kiváltság az EU-ban tanulni. A Széchenyi-egyetemen kiváló akadémia kapcsolatokra tettem szert és megtapasztaltam, hogyan alakulnak a dolgok Európában, ami segített bővíteni a békével kapcsolatos ismereteimet” – jegyezte meg, minden afrikait arra bátorítva, hogy nyisson a lehetőségek felé.

Pillanatfelvételek a videóból. Forrás: SZE

A Kautz Gyula Gazdaságtudományai Kar nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterképzésén tanuló nigériai Felicity Thomas Tizhe nagyon büszke afrikai identitására, ami egyszerre jelenti számára az egyedülálló kultúrát, az ételeket, a ruhákat, az egységet. Hozzáfűzte: a Széchenyi István Egyetem hallgatójaként bővült intellektuális látóköre, és olyan új tulajdonságokra tett szert, mint az önbizalom és az önállóság. „Amit a legjobban szeretek a Széchenyi-egyetemen, az az, hogy az afrikai hallgatókat az egyéniségük tiszteletben tartásával, szeretettel és odafigyeléssel kezelik” – emelte ki. A videó a következő linken tekinthető meg ITT>>.

Pillanatfelvételek a videóból. Forrás: SZE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában