A soproni fotóklub 1906-ban alakult

2023.08.26. 11:02

Szabadtéri fotókiállítás nyílt Sopronban a Várkerületen - fotók

A Soproni Fotóklub a Magyar Fotógráfia Napja alkalmából szabadtéri kiállítást szervezett a Várkerületen, a Mária-szobornál. A kiállítást péntek este Barcza Attila, országgyűlési képviselő nyitotta meg.

Varga Henrietta

A kiállított fotókat augusztus 27-e (vasárnap) estig lehet megtekinteni a soproni Várkerületen. Fotók: Szalay Károly

A soproni fotóklub 1906-ban alakult, amely Magyarország egyetlen folyamatosan működő fotózással foglalkozó klubja. Jelenleg húsz taggal büszkélkedhet, legidősebb aktív tagjuk 91 éves, de a fiatalok is egyre többen vannak. Az elnöki tisztséget Hipságh Gyöngyi tölti be, immár tíz éve. A hazai pályázatok mellett nemzetközi szinten is megmérettetik magukat, szép sikerrel.

- Szeretnénk az ősökhöz méltók lenni és megmutatni, hogy mit tudnak a klubtagok. A Mária-szobornál 2002. óta minden évben megrendezzük szabadtéri kiállításunkat a Magyar Fotográfia Napja alkalmából - mondta Hipságh Gyöngyi a Soproni Fotóklub elnöke. Elsősorban a klub tagjai állítanak ki, de már évek óta hagyomány, hogy meghívunk más alkotókat is.

Volt már vendég az erdélyi Homoród Fotóklub, a Mosonmagyaróvári és a Győri Fotóklub, az idén pedig az eisenstadti Lichtclique klub tagjai állítottak ki a soproniak mellett. Közel kétszáz alkotást csodálhatnak meg a látogatók, hiszen a kétévente meghirdetett Regionális fotópályázatunk zsűrizett képeit is bemutatjuk. Úgy tapasztaljuk, hogy az érdeklődők szívesen fogadják a szabadtéri kiállítást, mindig sok az érdeklődő - tette hozzá.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában