kisalfold.hu videó

2023.08.13. 16:40

Közel másfélszázan húztak futócipőt Hegyeshalomban - videó, fotók

Harmadszor szervezték meg vasárnap a Fut a Hegyes versenyt, melyen ezúttal 145-en álltak rajthoz négy távon. A jótékonysági megmérettetésről mindenki éremmel távozhatott.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Különleges futóverseny helyszíne volt vasárnap a hegyeshalmi sportpálya. Fut a Hegyes címmel jótékonysági megmérettetést szerveztek.

– Régóta járok futóversenyekre, három éve jött az ötlet, mi lenne, ha egy saját megmérettetést szerveznénk – árulta el érdeklődésünkre Tóth Gyula főszervező, aki arról számolt be, hogy négy távon indulhattak a mozogni vágyók. A jótékonysági sportesemény célja a futás népszerűsítése, annak megszerettetése volt.

Fél és egy kilométer mellett öt és tíz kilométeren ezúttal 145-en futottak. Helyiek mellett az ország több pontjáról is érkeztek. A legkisebb futó a 2021-es születésű Kovács Lenke volt, míg a legidősebb az 1957-es Mező Antal. Lelkes anyukák és apukák, bátorítva gyermekeiket is, de profik is szelték a köröket.
A helyi polgárőrség, az önkéntes tűzoltó egyesület és a Hegyeshalmi SC 1931 még a korábbi hétre tervezte a jótékonysági terepfutást, ám azt az időjárás miatt végül most szervezték meg. A rendezvény bevételét a jövő évi programra fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában