Identitás és kultúra

2023.07.05. 11:26

Afrikáról énekelnek Sopronban

kisalfold.hu

Mi történik, ha a zenén keresztül mélyebbre próbálunk tekinteni Afrika egzotikus világába? Mindenki megtudhatja, aki ellátogat a soproni Fidelissima Vegyeskar „Afrika” című izgalmas, nyáresti koncertjére. 

A kliséken túl feltűnik az igazi Afrika, ami az ott élő emberek lelkében és az abból fakadó identitásban és kultúrában mutatkozik meg igazán. Megmutatkozik a mély istenhit – és itt teljesen mindegy, melyik vallásról van szó – megmutatkoznak az igazi érzések, amik semmiben sem különböznek a sokak által felsőbb rendűnek tartott emberek érzéseinél, és persze megmutatkozik a zenén keresztül az évezredes rokonság, ami összeköt nem csak feketét és fehéret, de igazából minden embert.

 – írta Szilágy Miklós karnagy.

Az érdeklődők július 15-én, 20 órától hallgathatják meg az afrikai és afrikai ihletésű műveket a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának aulájában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában