17 érték a tablókon

2023.07.20. 17:04

A vaskakas legendájától a győrszentiváni tölgyes erdőig – Győr értékei mutatkoznak be vándorkiállításon + Fotók

A Győri Értéktárról készült kiállítás mutatkozott be csütörtökön Győrszentivánon, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban. A megnyitón részt Szeles Szabolcs, alpolgármester, Sík Sándor, a körzet önkormányzati képviselője, valamint Prédlné Németh Margit, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ intézményvezető-helyettese.

Ollári Gergely

Fotó: Rákóczy Ádám

Az Értéktár Bizottság által létrehozott tárlat a város tizenhét értékét mutatja meg három oldalú állványokon. A kiállított elemeken megtalálható többek között a Győr-Nádorvárosi Evangélikus templom, az egykori győri ágyúgyárhoz tartozó megfigyelőállások, a győri vaskakas legendája, a győri bélyeges téglák, az Insula Lutherana épületegyüttes, a szitásdombi fűvészkert és a győrszentiváni tölgyes erdő is.

Szeles Szabolcs alpolgármester, a Győri Értéktár Bizottság elnöke az eseményen hangsúlyozta: folyamatosan várják a győriektől a felterjesztéseket a bizottság elé. Beszédében elmondta: a bizottság azt is szeretné, hogy az Insula Lutherana épületegyüttes – ami ezen a kiállításon is szerepel – a jövőben a megyerikumok közé is bekerülne, vagy akár, magasabb kategóriába sorolt értékek közé is.

Sík Sándor a körzet önkormányzati képviselője kiemelte: nagy öröm, hogy a most bemutatott tárlat egyik eleme a győrszentiváni tölgyes erdő.

Prédlné Németh Margit, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ intézményvezető-helyettese megköszönte, hogy a kiállítás Győrszentivánra is ellátogatott, és bízik benne, hogy sokan tekintik majd meg a helyiek közül is.

A kiállítás hamarosan tovább vándorol, és bemutatkozik Győr kulturális, szociális, egészségügyi intézményeiben, iskolákban, rendezvényeken.

Várják a javaslatokat

A Győri Értéktár létrehozásában bárki részt vehet, ezért a bizottság kéri a helyieket, a civil és társadalmi szervezeteket, intézményeket, hogy a városhoz kapcsolódó települési értékeket (épített és természeti érték, kulturális, művészeti, sport, gasztronómiai és hagyományőrző érték) gyűjtsék össze és terjesszék a Győri Értéktár Bizottság elé. A javaslati lapot ITT>> lehet letölteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában