Élménnyel a drog ellen

2023.06.13. 13:41

Több mint száz diák vett részt a kábítószerellenes világnapon Győrben - fotók

Több mint száz győri diákot várt kilenc kalandos állomás, a 35. kábítószerellenes világnapon. Kedden délelőtt a Barátság parkban lőttek célba, jártak kötélen, kipróbálták a részeg szemüveget vagy állítottak össze álommontázst öt iskola hetedikes-nyolcadikos és kilencedikes diákjai, a prevenció jegyében.

kisalfold.hu

Fotó: Nagy Gábor

A Europe Direct, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Színes Befogadó Tér Szenvedélybetegek Integrált Intézménye szervezésében igyekeztek a drogfogyasztás helyetti alternatívákat felmutatni a fiataloknak motivációban, önkifejezési lehetőségben, sportban. Aki minden állomás pecsétjét begyűjtötte, zsákbamacska ajándékbot kaphatott a kiindulóponton, de az állomások után közös tánctanulás és flashmob is várta a fiatalokat.

A Győri SzC Pállfy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum, a Forrás Waldorf Általános Iskola és Gimnázium, az Audi Schule, a Fekete István Általános Iskola és a Győri SzC Sport és Kreatív Technikum diákjai járták az állomásokat, akik a tartalmas program közben a segítő szervezeteket és elérhetőségeiket is megismerhették a nyáriszünet előtti utolsó héten.

– Az a célunk, hogy élményekkel kapjanak a gyerekek alternatívát a bandázással, drogfogyasztással szemben. Az a szakmai tapasztalat, hogy ők a belépő korosztály, ekkor találkoznak először a különböző káros szerekkel. Reméljük, hogy az üzeneteink célbaérnek. – mondta Dr. Teiszler Ágnes a Bűnmegelőzési Osztály munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában