31 éves klub

2023.06.11. 21:01

Örökifjak pályán és színpadon Győrben

Két hagyományosan rangos, népes résztvevőt megmozgató rendezvényét tartotta meg a közelmúltban a Győr-Moson-Sopron vármegyei Pannon Nyugdíjas Egyesület.

kisalfold.hu

A püspökerdei sportnapon öt csapat mérkőzött meg egymással különböző feladatokban. Fotó: Nagy Péter

Az immár harmincegy éves klub püspökerdei sportnapjára öt csapat (Szivárvány, Fegyveres Erők, Bőny, Töltéstava, Mosonmagyaróvári Nosztalgia) nevezett, az öttagú együttesek különböző összetett gyakorlatokban (gimnasztika, labdadobás, mocsárjárás és a helyi tanpálya előírt feladatai) mérhették össze tudásukat.

Gyakorlatilag minden induló csapat győztesnek mondhatta magát, bár az első három helyezett oklevél- és éremdíjazásban is részesült.

Mindemellett Bőny és Töltéstava főzőcsapatot is hozott a sportvetélkedők mellé, így a játékok végén az örökifjú sportolók és segítőik jóízűen fogyaszthatták el a helyszínen készített gulyást és pörköltet. Folytatás a versenyek őszi ismétlésekor.

Az Örökifjak Művészeti Fesztiválnak a Herman Ottó utcai klubhelyiség adott otthont: a hangszeres zene, népdal, táncdal, magyar nóta, szenior- és katonadalok, valamint a versmondás műfajaiban összesen 23 induló csapatot vagy versenyzőt, összesen százhatvan vállalkozó kedvű nyugdíjas kultúrabarátot szólítottak a porondra.

Az örömtánccal záruló műsor hangulatára nem lehetett panasz, erről elismerően nyilatkozott a rendezvényt megtisztelő Meskó László, a Nyugdíjasok Országos Szövetségének nemrégiben megválasztott új elnöke.

Számos korábbról ismert előadó mellett újak is bekapcsolódtak a fesztiválba, amelynek legjobbjai minden bizonnyal ott lesznek az augusztus végi balatonfüredi országos megmérettetésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában