28 klub tagjai találkoztak

2023.06.16. 17:10

Háromszáz nyugdíjas találkozott Dunaszigeten

Huszonnyolc klub képviselte magát a Mosonmagyaróvár és Környéke Nyugdíjas Egyesület Kistérségi Nyugdíjas Találkozóján Dunaszigeten pénteken a Mórvető fesztivál helyszínén.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A kistérségi nyugdíjas találkozónak évről-évre más település ad otthont. Ezúttal a dunaszigeti önkormányzat és a Tündérrózsa Nyugdíjas Klub látta vendégül 28 klub mintegy háromszáz képviselőjét a Mórvető fesztivál helyszínén - ahová egyébként pénteken és szombaton is várják a szórakozni vágyókat.

– Az összefogás generációkon keresztül visz előre – hangsúlyozta Cseh Benjamin dunaszigeti polgármester, kiemelve az idősebbek iránti tiszteletet, és köszönetet mondott a tőlük kapott értékekért.
Mészáros Istvánné, a Tündérrózsa Nyugdíjas Klub elnöke mutatta be a 2014-ben alakult vendéglátó nyugdíjas klubot: jelenleg 54 taggal rendelkeznek, negyedévente megünneplik a születés- és névnapokat, bekapcsolódnak a falu programjaiba, együtt kirándulnak. Hozzátette, úgy állították össze a mostani programot, hogy helyi értékeiket bemutassák.
– Dunasziget nagyon készült erre a napra, amiért köszönetet mondunk – vette át a szót Bujdosó Zoltán, a Mosonmagyaróvár és Környéke Nyugdíjas Egyesület elnöke. Hangsúlyozta: az egyesülethez 28 klub tartozik, több mint ezer nyugdíjassal, akiknek évente több alkalommal szerveznek kulturális, sport és egészségmegőrző programokat. Ezek közül a legünnepélyesebb a mostani rendezvény, melyen a klubok feltűzték szalagjaikat a zászlóra, okleveleket adtak át a jubilálóknak. A rendezvény díszvendége, dr. Görcsös Mihályné dr. Takáts Gizella 96 éves nyugdíjas pedagógus, aki 60 év alatt tizenhatezer diákot tanított, könyveivel lepte meg a klubokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában