Több mint 20 méteres édesség

2023.06.10. 20:56

Gigantikus méret - Megsütötték Ásványráró legnagyobb rétesét a családi napra - fotók

Valamivel több mint húsz méteres lett az eddigi legnagyobb rétes, amit valaha sütöttek Ásványrárón. Ezt szombaton együtt készítették el a családi napon, ahol sok-sok program várta a kilátogatókat.

Mészely Réka

A bevételt az iskola javára ajánlják fel: tavaly így padokat vásároltak, idén lehet projektorokat szereznek be a tantermekbe. Fotók: Kerekes István

Az ásványrárói Somogyi József Általános Iskola szülői munkaközössége a tavalyi sikeres családi nap után idén is életre hívta a programot. Sok szülő ötletelt azon, hogy mivel is dobják fel a rendezvényt. Ambrus Melinda részéről jött a gondolat, mi lenne, ha megsütnék a falu eddigi legnagyobb rétesét.

– Az első rétesünk valamivel hosszabb lett, mint húsz méter. Ahogy a tésztához, úgy a töltelékhez is felajánlásokból érkezett az alapanyag. Együtt nyújtottuk, töltöttük almával, túróval és meggyes mákkal. Ebből szeretnénk hagyományt teremteni, rögtön ezért nem kezdtünk egy még hosszabb süteménnyel – avatott be Pormüllerné Hincsics Nikoletta SZM-vezető.

Megjegyezve, hogy további finomságokkal, így palacsintával, kolbásszal, lángossal, hamburgerrel is készültek. Továbbá számos szórakoztató és kiegészítő programmal is, kicsikre-nagyokra egyaránt gondolva. A szombaton összegyűlt 1,2 millió forintos bevételt az iskola javára ajánlják fel: tavaly így padokat vásároltak, idén lehet projektorokat szereznek be a tantermekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában