Helyi életstílus

2023.06.14. 13:28

Bágyogszováton versenyeztek az önkéntes tűzoltók

Június 10-én Bágyogszovát adott otthont az önkéntes tűzoltók Csornai Körzeti versenyének, amelyet a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Tűzoltó Szövetség, a Bágyogszováti Önkéntes Tűzoltóegyesület és a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség közösen szervezett.

kisalfold.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

Kismotorfecskendő-szerelésben és váltófutásban junior, gyermek, ifjúsági, felnőtt és senior kategóriákban mérték össze erejüket az induló csapatok - írta honlapján a katasztrófavédelem.

A verseny részvevőit Gyopáros Alpár Csorna térségének országgyűlési képviselője, Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója és Nagy Lajos Bágyogszovát község alpolgármestere köszöntötte. Az ünnepélyes megnyitó után a verseny a Kapuvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Csornai Katasztrófavédelmi Őrs hivatásos tűzoltóiból álló tűzoltósport versenycsapatának kismotorfecskendő-szerelési bemutatójával vette kezdetét.

A rendezvény ideje alatt az Országos Tűzmegelőzési Bizottság sátrában vártak mindenkit, aki szeretett volna megismerkedni a tűzoltó hivatással. Az eseményen kismotorfecskendő-szerelési bemutatót tartott Nagyszarva, Bágyogszovát község szlovákiai testvértelepülésének önkéntes tűzoltó egyesülete. A versenyt a Vármegyei Tűzoltószövetség vendégeként, megtisztelte jelenlétével a nagyszombati járás - Trnavai Kerületi Bizottságának képviseletében Czajlik Jenő dandártábornok, parancsnok és Jan Blazo titkár. A kategóriák helyezettjeinek az emléklapokat, érmeket és serlegeket, valamint a különdíjakat Vécs Pál, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Tűzoltószövetség elnöke adta át.

A versenyen 45 csapat vett részt, akiknek a sportszerű versengéséből, az alábbi eredmények születtek:

Gyermek lány kategória:

1. helyezett: Bágyogszovát
2. helyezett: Enese
3. helyezett: Szilsárkány II. csapata
4. helyezett: Bágyogszovát – Junior csapata
5. helyezett: Szilsárkány I. csapata

Gyermek fiú kategória:

1. helyezett: Bágyogszovát
2. helyezett: Rábacsanak
3. helyezett: Szilsárkány
4. helyezett: Enese
5. helyezett: Bágyogszovát – Junior csapata

Ifjúsági lány kategória:

1. helyezett: Páli
2. helyezett: Farád

Ifjúsági fiú kategória:

1. helyezett: Csorna
2. helyezett: Rábacsanak
3. helyezett: Farád II. csapata
4. helyezett: Kapuvár- Garta
5. helyezett: Farád I. csapata
6.helyezett: Egyed

Felnőtt női kategória:

1. helyezett: Bágyogszovát
2. helyezett: Rábacsanak I.csapata
3. helyezett: Kapuvár – Garta

Felnőtt férfi kategória:

1. helyezett: Rábacsanak
2. helyezett: Bágyogszovát
3. helyezett: Páli

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában