Klasszikusok

2023.05.13. 20:06

Veteránautók és motorok Jánossomorján: bogárhátúaktól az amerikai benzinfalókig - videó és galéria

Mintegy kilencven régi jármű vonult fel Jánossomorján a negyedik alkalommal megszervezett veterán autó és motor találkozón.

kisalfold.hu

A veterán kocsik mellett retro motorokból sem volt hiány a jánnosomorjai találkozón.

Fotó: Kerekes István

A IV. Jánossomorjai Veterán és Hobbi Jármű Találkozót szombaton szervezték meg a jánossomorjai Erdős Beton Kft. telephelyén. Erdős Marci főszervező tájékoztatása szerint 53 autót, 18 motort és három tehergépjárművet regisztráltak, ám ennél többen mutatkoztak be az eseményen, azaz mintegy kilencven régi jármű vonult fel a látogatók előtt. 

Marics Arnold Várbalogról az első autóját mentette meg. Mint elmondta, a BMW E30-324 TD-ből 25 éve sem sok akadt, de ma már egyre ritkább.

– Öt-hat évvel ezelőtt még rendszeresen használtam. Akkor el kellett döntenem, hogy mi legyen a sorsa, ám mivel a szívemhez nőtt, a felújítását választottam – magyarázta Arnold, aki maga végzett el sok munkát. 

Ahogy a megkérdezett motortulajdonosok is. A farádi Élő Imre, a jánossomorjai Szőke Róbert és a győrszentiváni Sebestyén Erzsébet osztozott a dobogós helyeken, s mindhárman arról is beszámoltak, sokat dolgoztak azon, hogy a találkozóra elhozott járművek ilyen jó állapotban legyenek. – Az 1960-as Danuvia 125 1962-ben került a tulajdonomba, és használtam egészen 1982-ig, amikor kivonták a forgalomból. 2021-ben újítottam fel, azóta járom a találkozókat, és több kupát is szereztem vele – számolt be Élő Imre. 

Szőke Róbert 2018-ban beszerzett Simson S51N motorja napi használatban van, a munkahelyére is azzal jár a jánossomorjai fiatalember, miután szépen renoválta a járművet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában