Rupnik Károly

2023.05.17. 19:44

Veszprémi színházi siker győri főszereplővel

Rupnik Károly, a Győri Nemzeti színház örökös tagja megkapta Az apa című keserves bohózat főszerepét a Veszprémi Petőfi Színházban.

kisalfold.hu

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

Az átlagéletkor növekedésével együtt mind jelentősebb társadalmi probléma a demencia és az Alzheimer-kór, mellyel számos irodalmi és filmes feldolgozás is foglalkozik. Florian Zeller francia író 2012-ben írta meg Az apa címmel azt a történtet, amely Anthony Hopkins főszereplésével 2020-ban mozifilmen is közönség elé került. Nálunk 2020-ban a Pesti Színház tűzte műsorára Valló Péter rendezésében, Kern András főszereplésével, legutóbb pedig áprilisban a Veszprémi Petőfi Színházban Kálloy Molnár Péter állította színpadra. 

A nagy sikerrel játszott, keserves bohózat műfajjal jelölt darab veszprémi főszerepét Rupnik Károly, a Győri Nemzeti Színház 47 éve folyamatosan szereplő örökös tagja kapta, és aratott méltán elismerést a beteg apa mély átélésű megformálásával. 

„Három éve a győri Kortársjátékok egyfelvonásos műveiben játszhattam Oberfrank Pálnak, a veszprémi színház direktorának az irányításával – meséli a győri színművész. – Emlékezhetett az akkori alakításomra, mert tavaly nyáron felkért az idei veszprémi évadban előadott mű, Az apa főszerepére. Az idén leszek hetvenéves, számomra egy álom, ajándék a megbízás, óriási megtiszteltetés az időskori demenciát élethűen bemutató előadás részvétele. Érzelmi hullámhegyeket és hullámvölgyeket kell hitelesen ábrázolni, és ez a legnagyobb színészi kihívások egyike. A győri elfoglaltságaim lehetővé tették, hogy elvállaljam a szerepet, örülök annak is, hogy győri barátok, kollégák, ismerősök gratuláltak az alakításhoz, és azt kívánom, hogy bárcsak hazai pályán, a győri színházban is eljátszhatnám André szerepét.” Fotó: Veszprémi Petőfi Színház 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában