Hímes tojások, nemezek a zsűri előtt

2023.05.25. 22:13

Szebbnél szebb alkotásokat értékelt a győri iparkamara

Győr-Moson-Sopron alkotóinak szebbnél szebb népi iparművészeti termékeit zsűriztették csütörtökön 16 óráig.

kisalfold.hu

A Kisalföldi Népművészeti Egyesület mintegy 50 népi iparművész 170 alkotását zsűrizteti a győri iparkamara székházában csütörtökön. A legtöbb termék höveji csipke, a vármegye három szakkörének tagjai is megjelennek alkotásaikkal, fejtette ki Tóth Ildikó, a Kisalföldi Népművészeti Egyesület titkára lapunknak. Emellett kékfestő textíliák, népi gyöngyök, hímes tojások, viseletkiegészítők (mint táskák és minden, ami táskába való) kerülnek a zsűri elé. Écsről elhozta fafaragásait Schreiner Károly népi iparművész, illetve kuriózumként nemeztermékek is szerepelnek az asztalokon.

A budapesti Hagyományok Házának zsűribizottsága a kiállított tárgyakat három kategóriába osztotta, a legjobbak míves remek minősítést kapnak, majd a míves termék, végül az ajándéktárgy kategória következik. A zsűrizés és a kiállítás mellett szakmai nyílt napot és konferenciát is rendeznek a népi kézművességről, fókuszban a kisalföldi népművészettel. Az előadások mellett mesterségbemutatókat is megtekinthetnek az érdeklődők az iparkamara Baross termében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában