kisalfold.hu videó

2023.05.20. 19:57

Klasszikus Mercedesek érkeztek a Csillagtúra végállomására, Sopronba - galéria, videó

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Mercedes-Benz Classic Csillagtúrát, melynek utolsó állomásaként szombaton Sopronba érkeztek az oldtimer autók.

kisalfold.hu

Fotó: Szalay Károly

Több mint 80 veterán Mercedes-Benz autó érkezett Sopronba a Csillagtúra keretében, melynek lényege meghatározott idő alatt egy adott távolságot teljesíteni miközben a résztvevők márkatörténeti és típusismereti feladatokat oldanak meg. Az autócsodák érkezését, amit Gundel Takács Gábor kommentált hatalmas érdeklődés övezte a városban, ahol egyidejűleg tartották a Borünnepet.

 

- Az autóm egy nagyon könnyű jármű, amit eredetileg hosszútávú Afrika versenyekre terveztek, és mindösszesen 1500 darab készült belőle. Maga a Csillagtúra elég fárasztó, hiszen napi 370 kilométert teszünk meg, de a hangulata felülmúlhatatlan. Örülök, hogy idén Sopront is érintette az útvonal, gyönyörű város - monda el a célba érés után a gödöllői Gaál József, aki tizenharmadik alkalommal vett részt a Csillagtúrán a 450 5.0 típusú Mercedesével. Hozzátette, az 1970-es évjáratú autó tíz éve van a tulajdonában, amit ő maga restaurált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában