Tiszteletadás a soproni kóruskultúra előtt

2023.04.16. 09:41

Énekelt az ifjúság Sopronban az ünnepi kórushangversenyen - képek, videó

Az Éneklő Ifjúság Szakmai Napokat és Koncerteket a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) 29. alkalommal rendezte meg április 14-16. között Sopronban, a “Hangról Hangra az ifjúsági kóruséneklésért” sorozat keretében.

kisalfold.hu

Fotó: Máthé Daniella

Az Éneklő Ifjúság szakmai napok az egyik legrangosabb zenepedagógiai konferencia az országban, aminek célja, hogy minden évben valamelyik magyarországi városban gyűjtse össze az énektanárokat, iskolai karvezetőket annak érdekében, hogy szakmai tudásukat megosszák egymással és megismerjék az adott várost.

Az idei alkalom egyfajta tiszteletadás volt a soproni kóruskultúra előtt, hiszen 160 évvel ezelőtt, 1863-ban éppen itt rendezték meg Magyarország történetének legelső kórustalálkozóját

 - mondta el Bognár László az 5. Szólam Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A szakmai napok mellett az érdeklődők pénteken ifjúság hangversenyen, szombaton ünnepi kórushangversenyen, vasárnap pedig belvárosi zenetörténeti sétán ismerhették meg a városi kórusélet keresztmetszetét.

A pénteki rendezvényen gyermekkórusok léptek fel, öt intézmény, hat együtteséből körülbelül száz gyermek énekelt, míg a szombati koncerten egy gyermekkórus, egy ifjúsági és két felnőtt kórus vett részt közel nyolcvan fővel.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában