Ötlet a válság idején

2023.03.02. 22:45

Sok kicsi sokra megy Szanyban

Remek ötlettel állt elő a szanyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola szülői munkaközössége. Azon törték a fejüket, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben miképp gyűjthetnének hatékonyan fejlesztésre úgy, hogy ez a szülők számára se jelentsen nagy terhet.

kisalfold.hu

Jó helyre került az aprópénz, akárcsak a finom torta. Fotó: Iskola

Tavasszal szeretnék ugyanis az iskolaudvart szebbé, jobban felszereltté tenni a gyerekek örömére. Elindították az Apró Rangadót, melynek az volt a célja, hogy ki-ki a lehetőségeihez mérten aprópénzzel járuljon hozzá a játékhoz.

Alsóban, beleértve a rábaszentandrási iskolát is, illetve felsőben is külön-külön meghirdették a gyűjtést, s a legtöbb pénzt gyűjtő osztály tortát kapott cserébe. A két hét alatt szép kis összeg, több mint 300 ezer forint gyűlt össze. Bebizonyosodott, a sok kicsi sokra megy. Végül az is kiderült, hogy a 2. a és az 5. b osztályok voltak a legeredményesebbek, megkapták nyereményüket, melyet a tanulók jóízűen, közösen fogyasztottak el.

Jó helyre került az aprópénz, akárcsak a finom torta. Fotó: Iskola

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában