Petőfi-emlékév

2023.03.31. 17:20

Digitálisan elevenedik meg Petőfi - rap-et írtak, kalandjátékot készítettek a diákok Rábapatonán

Zárul a nyolcadik Digitális Témahét, amelyben 35 Győr-Moson-Soproni intézmény vesz részt az eddigi regisztrációk alapján. Május elejéig ugyanakkor még lehet nevezni azoknak az oktatási intézményeknek, akik nem a héten valósították meg a projektet.

Bella Violetta

Forrás: Rábapatonai Petőfi Sándor Általános Iskola

Tuboly Rita rábapatonai pedagógus elmondta, a Petőfi emlékévhez, és iskolájuk névadójához kapcsolták a témaheti ötleteket, mert kifejezett törekvés, hogy ilyenkor ne elsősorban az informatikához, vagy a digitális kultúra tárgyhoz kapcsolódjon a gyerekek foglalkozása. 

A legalább öt tanórás projektben a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai például idővonalat és szófelhőt készítenek, de Rap-et is írtak Petőfi Sándor Anyám tyúkja című verséből és - talán a legnagyobb falatként - kalandjátékot is készítenek a költő munkásságát feldolgozva. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére jött létre a Digitális Témahét, a Belügyminisztérium támogatásával, és az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány szakmai koordinációjával. 

Forrás: Rábapatonai Petőfi Sándor Általános Iskola

Célja fejleszteni a tanulók digitális kompetenciáját, és támogatni a pedagógusokat a legmodernebb oktatástechnológiai fejlesztésekbe, és pályázati úton forrást biztosítson az innovatív módszereket megvalósító pedagógusok és intézmények számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában