Népszerűséget hozott a nívó

2023.02.07. 15:41

Pannon Esték – Ismert előadók és izgalmas témák kisebb tömegeket vonzanak Pannonhalmán

Nyolc éve indult hódító útjára, s a mai napig nagy sikerrel fut a Pannon Esték rendezvénysorozat Pannonhalmán. A 2023-as évadnyitóra, Csányi Vilmos „Hogy gondolkodnak a kutyák?” című előadására villámgyorsan fogytak el a jegyek, ahogy a műsorok jelentős részére is.

Szeghalmi Balázs

Ress Anita, a Porta ügyvezetője Pál Feri atyával. Hazánk talán legismertebb katolikus papja tavaly ősszel másodjára tartott telt házas előadást Pannonhalmán.

A siker titka dióhéjban: a szervezők remek ízléssel választanak témákat, s hívnak meg többnyire országosan ismert személyiségeket a kisvárosba. A presztízst tovább emeli, hogy szóba sem jöhet bulvárhősök, percemberek invitálása a Pannon Estékre.

„Az elmúlt nyolc évben több mint 30 előadót láttunk vendégül, akadnak, akiket már visszatérőként köszönthettünk, mint például Pál Feri atya. Az emberi lelket, kapcsolatokat kutató, különleges előadásmódjáról ismert katolikus pap mágnesként vonzotta a közönséget pár hónapja” – részletezte Ress Anita, a Pannon Estéket is szervező Porta ügyvezetője.

Idén az első előadást Csányi Vilmos professzor tartja a Győr közeli kisvárosban.
Fotós: Nemeth Gabriella

Idén a pannonhalmi művelődési házat felújítják, így a Porta kisebb termébe költözik átmenetileg a program. Emellett mostantól az egyik online jegyportálon, a Tixán is elérhetők a belépők a Pannon Estékre.

„Évente négy előadást tervezünk. Csányi Vilmos professzor előadása után egy szívszorító emberi történetről lesz szó tavasszal: a nehéz sorsú, cigány származású Lólé Attilát hívtuk meg, aki megjárta a poklot, börtönben is raboskodott, végül a Pannonhalmi Főapátság felkarolta, és sikerült egyenesbe fordítania az életét. Attila élt albérletben pár évig Pannonhalmán, kitanulta az asztalosszakmát, s jelenleg párjával a fővárosban él” – folytatta Ress Anita.

A hagyományos nyári szünet után ősszel tér vissza a Pannon Esték. Az év végi előadásokra is már vannak elképzelések, de ezeket egyelőre hétpecsétes titokként kezelik a szervezők.

Ress Anita, a Porta ügyvezetője Pál Feri atyával. Hazánk talán legismertebb katolikus papja tavaly ősszel másodjára tartott telt házas előadást Pannonhalmán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában