Éljünk a szabadidővel!

2023.02.10. 08:05

Mutatjuk a hétvége legjobb programjait - A Tankok Fertődön zúznak, Győrben jeges Legó-kiállítást rendeznek

Ne feledjük azt sem, hogy Győrszentivánon jótékonysági családi napot szerveznek sok-sok koncerttel a januári tűzvész károsultjainak.

kisalfold.hu

Fotóillusztrációk: MW-archívum

Győr

Filmbemutató és közönségtalálkozó

Az almafa virága
02. 12., vasárnap, 17.00
Cinema City Győr

A legújabb magyar romantikus film, az Az almafa virága című film premier előtti vetítése. A vetítés után közönségtalálkozó az alkotókkal. A közönségtalálkozó vendégei: Szűcs Dóra rendező és Juhász Jázmin, Koltai-Nagy Balázs, Nari Nguyen, valamint Sütő András szereplők.

A napjaink Budapestjén játszódó történetben egy fiatal vietnami lány a felnőtté válás küszöbén áll, ám nincs kibékülve azzal a jövővel, amelyet a családi hagyományok jelöltek ki számára. Magyarországra utazik, hogy kiderítse, mi történt annak idején a nagymamájával, amiről az asszony a mai napig nem hajlandó beszélni. A lány titkon reméli, hogy a családi rejtély megoldása a saját bizonytalanságait is segít majd megoldani. A Duna-parton találkozik egy fiúval, aki viszont az első pillanattól biztos benne, hogy a lány élete szerelme.

Eközben a ’70-es évekbeli történetszálban egy vietnami diáklány és egy fiatalember, az évfolyam sármőre egymásba ütköznek az Agrártudományi Egyetem folyosóján. Egyre komolyabbá váló, bimbózó kapcsolatukat azonban éberen figyeli a felügyelőtiszt: az ő feladata biztosítani, hogy a Vietnamból érkezett ösztöndíjasok még véletlenül se akarjanak Magyarországon maradni, hanem diplomásként hazatérve dolgozzanak az országukért.

A két idősíkon összefonódó szerelmi történetet követve az Az almafa virága felidézi a ’70-es évek Budapestjének különleges hangulatát, és elrepít az akkori és a mai Vietnamba is. A film megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az erdő szíve
02. 13., hétfő, 18.00
Bezerédj-kastély (Győri út 90.)

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Bezerédj-kastély Művelődési Háza nagypincéjében a Vetítő közösségépítő filmes klubban A tölgy – Az erdő szíve című francia természetfilmet láthatják. A belépés díjtalan!

Séta a múzeumban

02.10. szombat 16.00 óra
Esterházy-palota

A Rómer Múzeum szervezésében múzeumi sétákon vehetnek részt az érdeklődők. Február 10-én 16.00 órától: A szerelem sötét verem? 
A következő séta március 11-én lesz, 16.00 órától: Szép vidéknek szépséges leánya   
A sétákat vezeti: Dr. Nemesné dr. Matus Zsanett igazgatóhelyettes, főmuzeológus
Találkozási pont: Győr, Király utca 17. 15.45 óra Esterházy-palota 

 

Koncert

Az asszony ingatag – Opera- és operettgála
02. 12., vasárnap, 15.00
Richter Terem

Zenei utazásra invitálják a közönséget, melyben a bel canto korszak remekétől a magyar nagyoperettekig szólalnak meg a legnagyszerűbb dallamok.

Előadók: Benedekffy Katalin, Bognár Szabolcs, Horváth István, László Boldizsár, Molnár Levente, Rácz Rita, Bakos-Kiss Gábor, Fejszés Attila, Lázin Beatrix, Mózes Anita, Nagy Balázs, Pörneczi Attila. Az est ingatag asszonya: Agócs Judit.

Közreműködik a Győri Nemzeti Színház Zenekara, Énekkara és Tánckara. Karmester: Silló István, Medveczky Szabolcs.

Rockabilly buli a győri Bridgeben - bővebb részletek itt!

Hot Jazz Band
02. 11., szombat, 18.00
Zsinagóga (Kossuth Lajos u. 5.)

A Széchenyi István Egyetem Egyetemi Hangversenytermében a népszerű Hot Jazz Band együttes ad koncertet. A belépés díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött! Regisztrálni csak teljes névvel a [email protected] e-mail-címen lehet.

Egy jelentkező maximum 2 főt regisztrálhat. A koncertre való belépés csak visszaigazolt regisztrációval és a Kisfaludy Károly Könyvtár ruhatárában előzetesen átvett meghívóval lehetséges! Helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik.

Jótékonysági családi nap a tűzkárosult családért
02. 12., vasárnap, 14.00
Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ
Jótékonysági adománygyűjtő rendezvény a tűzkárosult Petrovics család otthonának újjáépítésére.

Koncertek

14.30 Várakozni Tilos!
16.00 Falcon Project
17.30 Üstökös Rock Band
Egyéb programok:
17.00 Tombolasorsolás
19.00 Összegyűjtött adomány átadása a családnak.

További programok:
Gyerekeknek kincskereső kihívás, óránként cukoreső, gyerekmotoroztatás, különleges járművek bemutatója.
Meglepetésprogram.
Támogatói jegyet 5000 Ft értékben vásárolhatnak az Égig Érő Fa angol–magyar Montessori Családi Bölcsődében (Egressy Béni út 75.).

Családi

Kocka a jégen
02. 10–12., péntek-vasárnap, 10.00–18.00
Győri Jégsport Központ
Kiállítás LEGO® alkotásokból. Modern Város, Friends®, Space®, Minecraft®, Star Wars®, Technic® és egyedi alkotások. Játszóház, börze. Figurakereső, építőverseny értékes nyereményekkel.
Jegyárak: gyermek 1000 (3–14 éves korig ), felnőtt 1500, családi 4000 Ft (2 felnőtt és két 14 év alatti gyermek).

21. Győri Lemezbörze

02. 11., szombat, 10.00–16.00
Széchenyi István Egyetem
Újra várják a zenerajongókat egy közösségi gyűjtőtalálkozóra. Több ezer LP, CD, DVD kerül az asztalokra ismét. A belépés ingyenes.

Előadás a forradalom költőjéről
02. 15., szerda, 17.30
Bezerédj-kastély (Győri út 90.) 
Horváth Gábor könyvtáros, hadtörténész-technikus előadása Petőfi Sándorról, az 1848-as forradalom költőjéről. A belépés díjtalan!

Okuláré Projekt
02. 10., péntek, 19.00
Hotel Klastrom
Az Okuláré Projekt célja, hogy teret biztosítson kortárs magyar pályakezdő drámaíróknak arra, hogy élőben, minél nagyobb közönség előtt próbálhassák ki magukat.

Mítosz, de dráma, személyes, de egyetemes. Városi legendák, eredettörténetek, titkokkal teli belső konfliktusok – szerzőink más-más irányban indultak el a „Mítosz” hívószó labirintusában, de mind ugyanoda érkeztek, az Okuláré Projekt februári fordulójának döntőjébe.

Az este során elhangzó szövegek:
Ladnai Loránd – Animalitas Animae
Micsinai Dominik – Banyatank
Novák Csilla – Hangok
Jegyár: 1000, támogatói 2000 Ft. A belépők az előadás előtt vásárolhatók meg.

Kertészkedés a természettel

02. 14., kedd, 17.30
Bezerédj-kastély (Győri út 90.) 
Dr. Gyulai Iván ökológus, címzetes egyetemi docens előadása Kertészkedés a természettel címmel. Az előadásra a belépés díjtalan!

Gyerekkuckó
02. 10., péntek, 16.00
Kisfaludy Károly Könyvtár (Baross út 4.)
A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér mesehallgatásra és hozzá kapcsolódó játékos feladatokra várja a gyerekeket. Kövessék a rózsaszínű pöttyöket! A részvétel díjtalan!

Fertőd

Koncert
TANKCSAPDA-TURNÉ 2023
02. 11., szombat, 18.45
Kulturális és Szolgáltató Központ
Program:
18.45 kapunyitás
19.20 Alcohol
20.30 Tankcsapda 
Jegyárak: elővételben 6000 Ft, a koncert napján 6500 Ft. Elővételi lehetőség: kulturális központ, Fertőd, Bartók Béla u. 5.

Kerekítő télkergető farsang Fertődön - bővebb részletek itt!

Mosonmagyaróvár

Színház
Balkon kilátással
02. 13., hétfő, 19.00
Flesch-központ

Wil Calhoun, a Jóbarátok egyik írójának komédiája rengeteg humorral mutatja be az emberi játszmák változatos és hol vérre menő, hol röhejes természetrajzát. Helyszíne két egymásra néző erkély. Az egyiken Alvin, aki képtelen felvenni a ritmust a világgal. Inkább elszigeteli magát és lakásába zárkózva találja meg a vágyott nyugalmat, könyvekkel és sportközvetítésekkel.

A szemben levőn azonban egyszer csak megjelenik a lehengerlően vidám és rendíthetetlen Karen, és a világ máris újból kézzelfogható közelségbe férkőzik. Összecsap két szemben álló nézőpont, férfi és nő, optimista és pesszimista, Jin és Jang. Azt pedig már mi is jól tudjuk, milyen, amikor nem léphetünk egymáshoz másfél méternél közelebb.

Szereplők: Péter Kata (Karen), Ötvös András (Alvin), Ficzere Béla (Paul).

Győr-Moson-Sopron

Házasság Hete
Győr
Szerelmes kalandtúra

02. 01–02. 17.
Játékos feladatok az egész városban, értékes nyereményekkel.
Házaspárok útja

02. 11–19.
15 állomás a házasság fontos korszakairól. Győrújbarát-hegy gyerektáborától egyénileg bejárható a Toboz-ösvényen, 5 km-es körút.

02. 12., vasárnap, 18.00
Evangélikus Öregtemplom gyülekezeti terme (Petőfi tér 2.)
The 4 Loves – A 4 szerelem. Angol nyelvű interaktív előadás magyar fordítással.

02. 13., hétfő, 18.00
SZE Apáczai-kar (Liszt F. u. 42.)
A Házasság Hete megnyitója. 
„Házasság és intimitás” – A házasságról őszintén. Előadó Krúdy Tamás, a Nők Lapja vezető szerkesztője és Krúdy Zsófia, a párKatt.hu keresztény társkereső vezetője.

02. 14., kedd
14.00–17.00 Bencés templom, Széchenyi tér: Házaspárok megáldása katolikus, református, evangélikus lelkészek szolgálatával. 
17.30 Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont. Egymás kedvéért születünk. Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató előadása.

02. 15., szerda
18.00 Hajnalcsillag Baptista Imaház (Bisinger sétány 6.): A válás megoldás? Selmeczi László és Ottilia lelki gondozók előadása.

02. 16., csütörtök
18.00 Hajnalcsillag Baptista Imaház (Bisinger sétány 6.): A jó házasság titka. Interaktív biblioterápiás csoportfoglalkozás Selmeczi László és Ottilia lelki gondozók közreműködésével. Regisztrációköteles.
18.00 Református gyülekezeti terem (Kossuth L. u. 9.): Boldogan éltek, míg meg nem haltak. Interaktív meseest házaspároknak Mátai Enikő Adrienn meseterapeuta közreműködésével. Regisztrációköteles.

02. 17., péntek
17.00 Református gyülekezeti terem (Kossuth L. u. 9.): Házasság 2.0. Frissítsük házasságunkat fájdalommentesen. Cserbik János házassági tanácsadó előadása. Gyerekfelügyelettel.
18.30 Városháza étterem: Lélekkel fűszerezett gyertyafényes vacsora. Regisztrációköteles, gyerekfelügyelettel.

02. 18., szombat
10.00–13.00: Hajnalcsillag Baptista Imaház (Bisinger sétány 6.): Biztos Szikla Klub tiniknek ebéddel. Hogyan bánj az érzelmeiddel? Célcsoport: 9–15 éves korig.
16.00–18.00: Református gyülekezeti terem (Kossuth L. u. 9.): Kis kece lányom – Interaktív meseest nőknek, Mátai Enikő Adrienn meseterapeuta közreműködésével. Regisztrációköteles. 
17.00 Szent Imre-templom (Szent Imre út 35.): Zenés áhítat – hálából a házasságokért.

További részletek és regisztráció: facebook.com/HHeteGyor/

Gönyű
02. 10–20.
Szerető Szívek Padja a Háry Dezső téren.
02. 18., szombat, 16.00
Az Éva Esküvői Ruhaszalon koszorúslány- és menyasszonyiruha-bemutatója a Panorámateremben.
02. 18., szombat, 17.00

Hogyan és miért tart ki a szerelem? (Lelki feladatok a jó házasságért) – Király Eszter mentálhigiénés szakember és író előadása a Panorámateremben. Az előadás ideje alatt gyermekfoglalkozást biztosítunk! A programokon való részvétel ingyenes, de a Panorámaterem befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött! Regisztráció az alábbi elérhetőségeken lehetséges: +36-20/387-0899,  [email protected].

Sopron
02. 12., vasárnap
10.00: Házaspárok megáldása - Helyszín: Soproni Evangélikus Egyházközség

02. 14., kedd
17.00: Kerámiakészítő foglalkozás - Helyszín: 9400 Sopron, Hajnóczy utca 21.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában