Víz + tartás

2023.02.15. 18:14

A győri Hild iskolásai is részt vettek a Víz hete projektben, Budapesten

A Budapesti Városligetben a Millenium Házában rendezték meg 2023. február 6-10. között a Víz hete projektet a Városliget Zrt. koordinálásával, melyre az ÉDUVIZIG is meghívást kapott előadóként, és a győri Hild iskolásai is résztvevői voltak az eseményeknek.

kisalfold.hu

Forrás: ÉDUVIZIG

A programban a Győri SZC Hild József Építőipari Technikum és a Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum Környezetvédelem és Vízügy szak 16-17 éves diákjai vettek részt. A projekt szakmai hátterének kialakításában és közel 60 fiatal foglalkoztatásában a vízügyi Duna Múzeum vállalt komoly szerepet - írta honlapján az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

A projekt címe a Víz + tartás volt, mely erősen utal a napjaink kiemelt vízgazdálkodási feladatára. A tematika szerint a fiatalokkal járták körbe a víz témáját, mint:

  • Víz+természet 
  • Víz+ember 
  • Víz+város
  • Víz+klímaváltozás 
  • Víz+vízvédelem
  • Víz+vízmegtartás.

Az előadások szerteágazóak voltak műszaki és természetvédelmi vonalon, így jutottak el a zöldtetőktől, a szivacs városokon keresztül a víztározókig.

Az igazgatóság Tatai Szakaszmérnökségnek vezetője, Molnár András a vízmegtartásról és annak módszereiről beszélt, Dávid Balázs esztergomi gátőr pedig a vízminőség-védelemről, a vízpartok védelméről tartott érdekes előadást.

A projekt célja, hogy közösen gondolkozzanak a fiatalok a víz jelentőségéről, valamint, hogy felhívják a figyelmet a víz fontosságára, problémáira mindenki más számára is. Az egy hetes munka eredményei szabadtéri installációkban és egy mini kiállításban fognak majd megtestesülni a ligetben.
 

Forrás: ÉDUVIZIG

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában